Merhaba arkadaşlar, FreeDOS bir laptop aldım (Acer Aspire 3 A315-510p-38x0) ve Windows kurmaya çalışıyorum, geçen yıl aldığım laptopta sorunsuzca bu işlemi hallettim (Technopat Windows kurulum videosundaki aşamaları uygulayarak). Fakat bu sefer F12 menüsünden flash belleği seçip başlattığımda herhangi bir Windows ekranı gelmeden direkt olarak boş mavi bir ekran alıyorum, ve bilgisayar 1 dakika sonra kapanıyor. Sorun ne olabilir? Temsili olarak görsel bu:
Hocam direkt Technopat'taki güncel ISO'yu indirip rehberdeki gibi rufus ile kurdum, flash bellek daha yeni ve normalde çalışıyor, port değiştikten sonra bilgisayar daha uzun süre Acer ekranında kaldı fakat sonuçta yine mavi ekrana çıktı.
Vdm ayarının gözükmesi için CTRL + s basılıyor Recep Baltaş hocamın videosuna göre, ama bende herhangi bir etkisi olmuyor vdm seçeneğini BIOS'ta göstermiyor, yalnızca touchpad ve re size bar isimli seçenekler beliriyor CTRL + s yaptıktan sonra.
Bu sefer Windows'un sitesinden Rufus ile tekrar biçimlendirdim USB'yi, yine mavi ekranda kalıyorum. Acaba sorun flashta mıdır yoksa bilgisayarda mı çözemedim...