Acer Aspire 3 yüksek CPU kullanımı

astrow

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sorunum şu:
Mesela diyelim ki bir klasöre tıklıyorum ve çok geç açılıyor. CPU sürekli %90 ve %100 gibi geziyor. Bilgisayarı alalı 2 veya 3 hafta oldu diyebilirim. İlk günden beridir böyle. Ne yapmam gerekiyor?
Ayrıyeten mesela bir örnek daha vereyim. Herhangi bir şey açınca veya tıklayınca bile kasıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka planda kullanılan uygulama var mı gorec yöneticisine gir bak virüs programları Discord Skype tarzi uygulamalar fazla işlemci yükü harcar.

Sistemin özelliklerini belirtip sıcaklık değerlerini atar misiniz ve sistemin yüzde kaçı kullanılmakta.

Arka planda kullanılan uygulama var mı gorec yöneticisine gir bak virüs programları Discord Skype tarzi uygulamalar fazla işlemci yükü harcar.
Arka planda çok fazla bir şey açık değil ayrıca sistem özelliklerim aşağıda belirttiğim gibi
Yok mu yardımcı olacak ya?
ya yardım edinn

Dosya Ekleri

• gorsell.PNG
    5,8 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Arka planda çok fazla bir şey açık değil ayrıca sistem özelliklerim aşağıda belirttiğim gibi
Yok mu yardımcı olacak ya?
ya yardım edinn
İlk sorun RAM kaynaklı olması. Günümüz şartlarında 4 GB RAM yetersiz gelmekte. Takılma, donma, gecikme ve performansa ilk etki eden bu. İkinci olarak işlemcin çok verimli değil, fakat günlük işler için yeterli (video-film izleme, Word-pdf okuma ve yapma) Dediğiniz açıklamaya göre şu an ki sorun RAM. Yükseltilmesi gerekli.

Peki teşekkür ederim ama bundan önceki bir bilgisayarım daha vardı aynı bu şekilde laptop her oyuna giriyordu işimi görüyordu 4gb ram idi oda ne alaka yani ama

Peki teşekkür ederim ama bundan önceki bir bilgisayarım daha vardı aynı bu şekilde laptop her oyuna giriyordu işimi görüyordu 4gb ram idi oda ne alaka yani ama
Hocam RAM den sonra diğer etken depolama birimi ve işlemci. Harici ekran karti yok şu an elinizde ki laptopun zaten. Eski cihazınız da bu donanımlar daha farklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…