Acer Aspire 5736Z laptop ''no bootable device'' hatası veriyor

Shadow ihs

Centipat
Daha fazla  
RAM
4GB
Sorunum şu benim laptopum Acer Aspire 5736Z. Sorunum şu no bootable device eski bir sorun diğer kişiler gibi bu olay ben en düşük grafiklerle Minecraft oynarken oldu ses laga girip sonradan masaüstüm kompile yok oldu. Yandan yeniden başlatınca daha gitemedim şimdi beni siyah ekrana atıyor. YT'den de bakıp yapmaya başladım ama sonu aynı lekil bitti napcamı bilmiyorum. Bizim bir abi var laptop a bakıyor ama parayla bilemiyorum. Yardım ede bilme şansınız var mı bu işte?

16875328470673444655734929649694.jpg

Bios'tan kaynaklandığını sanmıyorum ama : İlk önce Biosa girip varsayılan ayarları yükle, küçük bir ihtimal aşağıdaki seçeneklere gerek kalmadan düzelebilir.

*** Windows boot ya da HDD/SSD bozulmuş olabilir. HDD/SSD(donanım) bozuk değil ve sorun yazılımsal ise Windows kurulum usb ile sistem onarılabilir.
*** Yapıp yapamayacağına aşağıdaki videoları izledikten sonra kendin karar verebilirsin. Her iki videoyu da izle, birinci video senin için daha uygun ve kolay gibi.

Birinci videonun 8. dakikakısandan sonraki kısım senin sorununla ilgili.
Video 1:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video 2: Genel
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Bios'tan kaynaklandığını sanmıyorum ama : İlk önce Biosa girip varsayılan ayarları yükle, küçük bir ihtimal aşağıdaki seçeneklere gerek kalmadan düzelebilir.

*** Windows boot ya da HDD/SSD bozulmuş olabilir. HDD/SSD(donanım) bozuk değil ve sorun yazılımsal ise Windows kurulum usb ile sistem onarılabilir.
*** Yapıp yapamayacağına aşağıdaki videoları izledikten sonra kendin karar verebilirsin. Her iki videoyu da izle, birinci video senin için daha uygun ve kolay gibi.

Birinci videonun 8. dakikakısandan sonraki kısım senin sorununla ilgili.
Video 1:

Video 2: Genel

denemeye çalışırım ama sorun şu bu windows 7 professinal bi bakam eğer olursa sağol olmassa napak artık paraya kıyıp yenileyecez

w7 ise daha iyi, aynı yöntemle çözülür.

tamamdır denerim buda olmazsa allaha rahmet eylesin bakıma bu

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı