Acer Aspire 5737Z açılmıyor

furyzstko

Hectopat
Daha fazla  
Elimde bir Acer Aspire 5737Z var. Videoda sorunu belirttim batarya ışığı yanıp sönüyor, bilgisayar kapandıktan sonra şarj yerindeki ışık düşüyor ve bataryadan cızırtı geliyor. Bilgisayarı ilk bu sorun yaşandığı zaman bilgisayar açıkken yaşadım. İçinde SSD vardı o zamanlar, kullanmadığım için ablamın HDD'li laptopu için verdim ve onun hard diskini kendi bilgisayarıma taktırdık bilgisayarcıda( tam emin değilim hard disk takılı olmayabilir. Bu arada bilgisayarcı almadı hard diski). Şu anki arızasının bataryadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve RAM yükselteceğim. İşlemcisi değiştirilebiliyorsa işlemci de değişecek. Ne kadar masraf çıkartır bu cihaz? Özellikleri;
-Intel Pentium T4200.
-NVIDIA GeForce 9400M g
-2 GB RAM.
-SSD yok SSD takılacak.
Buna yapılacak masraf ölü yatırım gibi olur zaten yazın bilgisayar alacağım o zamana kadar beni idare etsin CS 1.6 oynatsın diye yaptırırım.

Kart yanmış olabilir sökünüz efendim, umarım kısa devre bütün bilgisayara zarar vermemiştir.

Tamamdır hocam. Kısa devre derken? Nasıl yani Kısa devre mi yapmış bu küçücük parça? Bütün bilgisayara zarar vermiş olabileceğinden aşırı fazla korkuyorum hocam ekrana ışık bile gelmiyor çünkü önceden bir canlılık belirtisi verirdi.

Hocam söküyorum bu arada eminsiniz değil mi?

Söktükten sonra bilgisayar açılır mı ayrıca?

Hocam bilgisayarı kullandığım zamanlar bu parçadan aşırı sıcaklık çıktığını hatırlıyorum

Bende kendi emektarın kullanma kılavuzunu okuya okuya yardımcı olmaya çalışıyorum açıkçası. Önce pili sökün sonra aşağıdaki kılavuza göre aygıtı nazikçe çıkartın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250401_201230_Drive.jpg
    Screenshot_20250401_201230_Drive.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 14
Takabilirsiniz, anlaşılan sorun başka yerde. Bir profesyonelin kontrol etmesi daha uygun olacaktır diye düşünüyorum ancak ucuz olmayacak ondan eminim.

Tamamdır hocam teşekkür ediyorum yine de yardımlarınız için. Siz olmasaydınız büyük ihtimalle o parçayı uzun bir süre daha işlemci olarak tanımlayacaktım :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı