- Makaleler
- 2
Arkadaşlar selam, akrabalarım bana 10 yıllık bir laptop getirdi. Bilgisayarcı arkadaş laptopun RAM'e ihtiyacı olduğunu söylemiş. Onlarda benden uygun model bir RAM önerisi istiyorlardı. Bilgisayarı getirdiler. Not: Açılıyor bu arada W7 hoş geldin yazısı gelmeden donuyor. Flash bellekten memtestx86 yazılımını çalıştırmaya denedim bilgisayardan siyah ekran tepki yok. Yani anlayacağınız RAM'lere test yapamadım. Linux Mint'te bildiğiniz gibi kuruluma gerek duymadan masaüstünü görebiliyorsunuz. Aklıma o geldi denedim bilgisayar cayır cayır çalışıyor. Linux Mint'ten HDD'ye ulaşmayı denedim bazen giriyor dosyalara bazen hata veriyor sonra W7 imajı yükledim flash belleğime. Yükleniyor kısmına gelene kadar tam 2,5 saat geçti. Sürekli yükleniyor işareti çıkıyor. Yükleme kısmındada 1 saat bekleme sonucu %1 zor oldu. Dedim bunun hard Disk'i patladı büyük ihtimalle işte akrabamıza söyledim durumu yüksek ihtimalle hard disk patlamış diye. Akrabamızda beni aradı şimdi şimdi almaya gideceğiz MediaMarkt'a diye bende bekleyin 2 dakika dedim yanlış parça aldırmamak için. Sizce sorun ne olabilir ben oyumu hard diskten yana veriyorum.
Not: Bilgisayar BIOS'a vs. girebiliyor ancak bazen bilgisayarı başlatırken dıııt diye bir ses geliyor ve resetlemeden düzelmiyor. Ek olarak bilgisayarın sorunu HDD ise MediaMarkt'tan SATA bir SSD alınacak. Orada Kingston'un modelini gördüm sorun çıkartır mı? Keşke Patriot Burst SSD'ler MediaMarkt'da olsaydı
.
Not: Bilgisayar BIOS'a vs. girebiliyor ancak bazen bilgisayarı başlatırken dıııt diye bir ses geliyor ve resetlemeden düzelmiyor. Ek olarak bilgisayarın sorunu HDD ise MediaMarkt'tan SATA bir SSD alınacak. Orada Kingston'un modelini gördüm sorun çıkartır mı? Keşke Patriot Burst SSD'ler MediaMarkt'da olsaydı
SanDisk SSD Plus, Adata SU630, James Donkey'le.
Son düzenleyen: Moderatör: