Çözüldü Acer Aspire 5741G Wifi Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mr.Death

Hectopat
Laptop'u bu sizin bakkal diye tabir ettiğiniz bir merdiven altı bilgisayarcıya termal macunu yenileyip tozları temizlemesi için vermiştim bu işten anlamadığım için.
Geri aldığımda wifi'da sorun olduğunu anladım normalde çeken wifi yan odadan bağlanamıyordu bağlansada sınırlı gösteriyor kopuyor bağlanırken ağ çarpı işareti çıkıyordu önceden böyle bir sorun yoktu iki üç kez sanırım geri götürdüm tekrar tekrar adam ısrarla modemden kaynaklı dedi ama modemden kaynaklı değilmiş bu olay yaşanalı çok oldu laptopun wifi kartına takarken zarar vermiş veya farklı bozuk bir kart takmış olabileceğinden şüpheleniyorum modemin yanındayken sorun yok yan odadan çekmiyor ben şimdi ne anladım laptop kullanmaktan o bilgisayarcı bozuntusu yüzünden internete kablosuz bağlanamaz hale geldim ne yapabilirim ?
Not : Donanımdan pek anlamam bir kere laptopun içini açmaya çalıştım ellerim acıdı sıkıştı kenarlarına yinede açamadım bu arada o merdiven altı bilgisayarcısı 50 TL Almıştı benden tabii ki işlemin zorluğu yüzündenmiş savunmasınıda yaptı.

Ethernet kartını tam takamamış veya Anten kablolarını iyice takamamış olabilir, diğer türlü bir sorun yazılımsal olur.
Yazılımsal olduğunu varsayarsak ben Windows 8 Kullanıyorum otomatik güncellemelerini yapmıyor mu driverların Windows 8?

Win8 Sadece standart sürücüler yükler ve kendinde barındığı sürücüleri kurar, tanımadığı sürücüyü kurmaz.
Windows 8 kaç bit olduğunu yazmadınız.
Acer | Download
Buradan Modelini seçip Win7 olan uyumlu biti seçip, Lazım olan driverleri indir.
İndirdiğin driverleri uyumluluk modunda Win7de başlat.

Ben full söküp takıyorum makinayı sorun olmuyor biraz çabayla oluyor fakat termal macunum olmadığından fanı sökemiyorum tam temizleyemiyorum. Onun dışında kolay kolay sökünce içinde sorun olacağını saanmıyorum çok karışık değil sanırım olay yazılımsal. Acer kendi sitesinde driverı kontrol et yada otomatik sürücü yükleyen programlar var.

Aygıt Yöneticisi'ne girip sürücü tarihine bakın. Cihazın kapağını açıp Wi-Fi kartına bakın bakabiliyorsanız. Acer genelde Atheros kullanır.

Ya da bize donanım kimliğini söyleyin:

Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun

nuz9n.png

nuzb2.png

Gecikme için kusura bakmayın benim suçum değil sudan sebeplerden ceza alıp forumdan yasaklanıyorum bu yüzden.

Driver ile alakalı olduğunu sanmıyorum kurmuştum bir tanesini.

- - - Güncellendi - - -

Edit : Sorunu kendim çözdüm .

Nasıl çözdüğüme gelince bakkal vidaları sökmüş geri takmamış birçok vidası eksik parçaların wifi kartınında bir vidası çıkıktı söktüm tekrar taktım şuan sorunsuz her yerden çekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı