Acer Aspire 5750G ekran değişimi ne kadar tutar?

Tutkuu

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Kaporta,Ticaret
Merhaba arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi Acer Aspire 5750G modeline sahibim bugün açmaya çalıştım ve ekran böyle oldu.

Sorunun ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü HDMI ile televizyona bağlayınca ekran geliyor sıkıntı monitörde, acaba bu yapmak istesem kendim yapabilir miyim ve maliyeti ne kadar olur? Bilgisayarımın şu an 4 GB Ram olduğunu biliyorum 8'e yükseltmeye değer mi? Güncel olarak toplama bilgisayarım halihazırda var ve parçalarını yenileticektim ve bu bilgisayarı gördüm en azından yolculuklarda bana yeter mi? Bataryasını değiştirmek RAM değiştirmek mümkünse işlemcisini değiştirmek toplam bana maliyeti ne kadar patlar ve bataryasını yenilesem güzel bir batarya ile yolda 3-4 saat film, Stardew Valley, Terraria gibi oyunlar oynatabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

@Abdullah7

Son düzenleme:

Hocam ekran pil RAM değişimi bile haddinden fazla masraf ettirir size. Bu cihazın anakart arızalı gibi yeedek parça durumunda bir kopyasını uygun yollu alıp parçaları tamamlarsanız o şekilde mantıklı olur. İşlemcisinin ne olduğunu bilmiyorum. Bu bilgisayara Linux kurarsan daha verimli olacaktır. SSD yok ise SSD takmanı oneririm. Uygun yollu ikinci el RAM alırsın bir de. Değişim parasına değecek bir batarya bulman zor olur. Pahalı olurlar.

Çok da yatırım yapmanı önermiyorum bu cihaza. Bütçen elverirse 9-12K bandına bir Ryzen ofis laptopu alman çok çok daha mantıklı olur. O cihaz ömrünü doldurmuş bana kalırsa.

Şu an kablodan çıkardıktan 3 dakika sonra kapanıyor bilgisayar ve SSD yok peki ya saydıklarınız kaç TL tutar acaba toplamda.

Şu an kablodan çıkardıktan 3 dakika sonra kapanıyor bilgisayar ve SSD yok peki ya saydıklarınız kaç TL tutar acaba toplamda.

SSD 700TL
Batarya 700TL
Ekran 1200TL
RAM 200TL 2. el
Toplam 2800TL ediyor galiba. İşlemcin nedir? Harici GPU var mı?

Genelgeçer yazdım bu arada internetten hepsini ayrı ayrı alman gerekecek. Yedek parça kısımı çok değişir. Donör bir cihaz bulursan ucuza daha iyi olabilir. İkinci ele bak istersen. Facebook gruplarında da vardır belki bir şeyler.

Şu anlık sanırım mahalle bilgisayarcısına götürüp neyin bozuk olup olmadığını kontrol etmesini isteyeceğim.

Çünkü internette bazıları anakartta sorun var diyor bazıları ekranda ve bazıları sadece kablolarda var diyor acaba kendim ne olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:
Onu bilemiyorum. Saglam bir ekran ile denemek lazim. Veya ekran kablosu bagimsiz bir parca ise onu da saglamiyla denemek lazim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…