Acer Aspire 5750G Isınma Sorunu

Emir AKBAŞ

Megapat
Yer
Mordor
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600H
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3050
Ram: Kingston 2*8 GB DDR4 3200 MHZ
Meslek
Web developer
Arkadaşlar yarım saat önce yaklaşık 1 saatliğine LOL oynadım işlemcimin fanları yüksek devirde dönüyor, bu işlemci için bu ısı normal mi? 1 sene önce termal macununu yeniledim.

Bilgisayarım: Acer Aspire 5750G.

Dosya Ekleri

• core.PNG
    9,2 KB · Görüntüleme: 94
Notebook'lar kasa pc lere oranla soğutma sistemi daha az etkindir.Oyun grafğini düşürmenizi tavsiye ederim.Notebook'lar oyun oynadığınızda oyunu işlemçiniz değil grafik kartı üslenir.grafik kartınızın işlemcinize kıyasla daha fazla sistemi harçar tabi buda çok fazla pil harçar sonuçta notebook'unuz çok ısınır.fakat notebook unuzda işlemcide tam anlamıyla kaldırmıyor.sizin Işlemciniz zaten en fazla 2.4ghz hızında 3ghz hızına cıkabilir. İslemcinizin en fazla hızı bile lol oyununun en düşük işlemçi gereksinimlerini karşılıyor.

Hocam bunları biliyorpr.

Hocam bunları biliyorum, oyun bilgisayarı değil tabii de... Notebook oyun dışında da aynı devirde dönüp ısınıyor sadece yeni açtığım zamanlarda normal devirde dönüyor, neyse bu haftasonu içini açıp güzel bir temizliğini yaptıktan sonra termal macununu yenileyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…