Öncelikle herkese selamlar.
Arkadaşlar elimde Acer Aspire 6930 modelli laptop var ekran sönmesi yüzünden çok eskiden bir bilgisayarcıya götürmüştüm ve inventer/inventör parçasını bozuk diğerek söküp vermişlerdi ve parçanın aynısını bul yoksa yenisini al daha iyi demişlerdi bende parçayı bulamadım diye kenara bırakmıştım. Geçen haftalarda bilgisayarı tekrar açtım ve ekranın sadece telefon flashları ile gözüktüğünü gördüm, daha sonra bilgisayarın içinde neler var diye HDMI ile kendi ekranıma bağladım ama ekranı sadece 2 ekran şekilde ayarladığım da görebildim. Bugün okulun bilgi işlemine gidip bilgisayarı gösterdim ve oradaki kişi kendi monitörüne bağladığında ekran sadece kısa süreliğine belirdi ve kapandı, daha sonra fn+f5 ve fn+f6 yapmaya devam etmesine rağmen onun monitörüne ekran gelmedi fakat laptop'un ekranı aydınlanıp söndü. Bunun üzerine adam bana inverter/inventör de bir problem olmadığını sorunun anakart veya ekran kartından sorunlu olduğunu söyledi ama panelin içinde inventer/inventör hala yok? (Olayı ilk anlatıp parçayı gösterdiğimde bilgisayarın panelini açıp modelini öğrenmek için getirmemi istemişti)
Bunun üzerine gittiğim 5 bilgisayarcının hepsi ayrı bir şey söyledi kimisi o parça bozulmaz sökene taktır dedi, kimisi panel alsan çalışmaz dedi, olur diyen oldu ekran kartı bozuk diyen oldu. Parçanın modelini internetten arattım ama aynısını sadece çok fazla bilinmeyen bir sitede buldum o yüzden son çare olarak buraya yazıyorum. Bu arada laptop eski, garantisi yok ve başka bir şehirde Teknosa'dan almıştım ayrıca yenisini alacak paramda yok o yüzden yeni laptop önermezseniz sevinirim. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Not: Laptopun çerçevesinin sol alt kısmında daha önceden ısınmadan dolayı bir şişme olmuştu ve dokunduğumda elim bayağı bir yanmıştı zaten olay olduktan yakın bir süre sonra ekranın ışığı söndü.