Acer Aspire 7 A715-51G alınır mı?

Bütçe
15500
Yani gözle görülür bir sorun yok 2015te AOC marka monitör almıştım 1 ölü pikseli var ikinci monitör olarak kullanıyorum hala

CPU kullanımı çok düşük kalıyor, en sağdaki watt değerleri 30'dan yukarı çıkmıyor.
Oyun ayarları Ultra ve Yüksek
Eki Görüntüle 1704216
Evet hocam, cpu kullanımı düşük gibi gözüküyor. Benim de bashettiğim sorun bu, işlemci yeteri kadar güç sağlamıyor. Başka oyunlarda denediniz mi?

Ben açıkçası biraz da işlemci tarafına önem veriyorum hocam, işlemci bu oyunlarda iken tam kapasite çalışabiliyor mu? Mesela hocam yukarıda en fazla 30W tüketim seviyesine çıktığını yazmış sizde durum nedir?

Hocam az önce Acer yetkili servisle görüştüm, durumu izah ettim. Pro mu yoksa Home kullanıyorsun dedi. Windows 10 Pro dedim sonra Home kurun dedi düzelir. Bende Home kurmak zorunda mıyım Windows 11'e yükselteyim dedim. O'da sürücülerinizde sadece Windows 11 64 Bit gözüküyor siz niye Windows 10 kullanıyorsunuz falan dedi dedim stabil bir işletim sistemi değil falan filan...

Uzun lafın kısası adamlar salladı gibi geldi, adamın lafına inanıp temiz kurulum Windows 11 kurucam. Aynı durumu yaşayacak mıyız göreceğiz...

Ben Windows 11 kullanırken oyunu açtığımda CPU kullanımı 30+ olup yaklaşık 1 dk içinde 18-20'ye düşüp bir daha artmıyordu tekrar Windows 10 kurdum 30 civarı kullanıyor sürekli.

12. nesilde Windows 11 daha verimli çalışıyor genel olarak, bence geçin derim.

İşlemci, ekran kartı gibi %100 de çalışmak durumunda değildir. Oyunda işlemci kullanımı %100 olursa problem var demektir ancak GPU kısmında ise %100 çalışmıyor ise darboğaz var denebilir. 30W değeri zaten nominal değerin üstünde. Bu işlemci 28W bir işlemci. Hız açısından ben problem yaşamadım. 1240p gayet yeterli bence RTX3050 için.

Ayrıca LoL ve Valorant gibi oyunlar işlemciye yüklenir, bu oyunlarda i5 1240P , i5 11400H'a göre daha yüksek FPS veriyor bende. Ben throttlestop ile ayarlıyorum 20 24W arası değerler yeterli oluyor benim için.

1240P işlemci güç tüketimi taban gücü kullanıyor, maksimum turbo güç için ne işlem yapmak gerekiyor?

1240P işlemci güç tüketimi taban gücü kullanıyor, maksimum turbo güç için ne işlem yapmak gerekiyor?
Eki Görüntüle 1704582
Turbo güç kısa süreli güç, kısa süre boyunca 28 Watt değerini aşabiliyor ancak nihai güç limiti 28W. Turbo güç program, oyun açılışlarında vb. işlemlerde hızlı tepki alabilmek için var. Ha siz denersiniz 45W'da da çalıştırırsınız ona birşey diyemem ama Intel'in önerdiği limitler bunlar.

Maksimum Turbo Güç​

İşlemcinin akım ve/veya sıcaklık kontrolleriyle sınırlanan maksimum sürekli (>1 sn) güç dağıtımı. Ani güç kısa süreler için Maksimum Turbo Gücünü (<=10 msn) aşabilir. Not: Maksimum Turbo Gücü, sistem tedarikçisi tarafından yapılandırılabilir ve sisteme özel olabilir.

Attığınız SS'de '?' simgesine basarsanız açıklaması var.

Burada görebileceğiniz üzere 28W seviyesine sınırlandırılmış. Ben bunu ThrottleStop programı ile yaptım. Bende 17-18W aralığında değerler alıyordu normal şartlarda, bu Acer'in koyduğu bir limit.

Son düzenleme:
Hocama katılıyorum, zaten ortalama 28W kullanım, işlemci için önerilen, normal deger. ACER yüksek ısıyı önlemek amacıyla kendi sitesinde bulunan ve intelin geliştirdiği DPTF isimli bir driver aracılığıyla gücü 18W civarlarına getiriyormuş. Kullanıcı "Acer'ın sitesinden indirdiği driveri" silerek soruna cözüm bulmuş. Kendi işlemcisi 30W civarlarında çalışıyordu. Hocam sorun yaşıyorsanız kaldırmayı deneyebilirsiniz. Sonuçları da bizimle paylaşırsanız çok iyi olur.

Ben Windows 11 kullanırken oyunu açtığımda CPU kullanımı 30+ olup yaklaşık 1 dk içinde 18-20'ye düşüp bir daha artmıyordu tekrar Windows 10 kurdum 30 civarı kullanıyor sürekli.
Hocam Acer'in sitesinde windows 11de kurulan bir driver var, DPTF diye. Onu kurmadığı için olabilir. Aygıt yöneticisinden kontrol edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…