Furkanreiss
Centipat
Hocam merhaba şuan 14.300 e düşmüş baya ucuz gibi geldi size bir kaç sorum olacaktıBen geçen hafta aldım. Şu ana kadar memnunum diyebilirim. Bir tık daha sessiz olsa ve yazılm ile fan kontrolü daha detaylı olsaymış tadından yenmezmiş. Masaüstünde boşta 38-42 derecelerde geziyor. 41 gibi fanları çalışabiliyor. Çok gürültülü değil ama benim tek şikayetçi olduğum kısım masaüstünde boşta arada fan çalışması. Onun dışında oyunlarda en fazla 70 derecelerde geziyor. Fan sesi belirginleşiyor. 70 üstüne çıkınca fanlar biraz hızlanıp 70 altına düşürüyor ve tekrar yavaşlıyor. (Bunu henüz 1 kez gözlemledim aslında.) Pili yeterli geldi bana. 50Wh bataryası var. Chrome'da yaklaşık -10 15 Wh tüketim oluyor. 3-4 saat webde gezip film izlemeye yetiyor.
8GB ram yetersiz gelebilir. Bataryası 60-70 olsa çok iyi olurmuş. Bir de kapak aşırı parmak izi tutuyor. (Silince geçiyordur belki. Henüz temizlik yapmadım.)
Bu arada ben alırken fiyatı 16.499'du. Şu an fiyatı iyi gibi.
Daha detaylı merak ettiğin sorular varsa onları da cevaplamaya çalışırım.
NOT: Asus Zephyrus G15 2022 modelden buna düştüm. Asus'ta boşta 50-60 oyunlarda turbo ile 75-80 arası onun dışında 90 derecelerdeydi. Hiç memnun değildim.
Mesajimdan sonra tam 1 ay geçmiş. Ben alırken 16.500'dü fiyatı. Güzel düşmüş.Hocam merhaba şuan 14.300 e düşmüş baya ucuz gibi geldi size bir kaç sorum olacaktı
Kapağı metal diye duydum ama klavyenin oldugu kasa da metal mi ve yanları vb
Hocam merhaba bu bilgisayarı almayı düşünüyorum da. Ofiste de kullanacağım. Oyun dışında fan sesi nasıl acaba? Bazı kişiler çok fazla fan sesi olduğunu belirtmişte. Kullanan biri olarak sizin yorumunuzu merak ediyorum.Mesajimdan sonra tam 1 ay geçmiş. Ben alırken 16.500'dü fiyatı. Güzel düşmüş.
Soruya gelirsek maalesef tam cevaplayamayacağım ama şöyle söyleyebilirim. Klavyenin olduğu kasa kapağa benzer ama plastik hissi çok yoğun. Kapağı için de tam metal diyemeyeceğim. Onda da plastik hissiyatı var. Ama cam açınca gelen serinlikte hemen soğuduğu için yapısında metal bulunduğunu düşünüyorum.
Ama kasanın plastik ya da metal olmasının bence çok aşırı önemi yok. Sıcağa dayanması ve uzun ömürlü olması önemli benim düşünceme göre.
Bu arada Spider Man - Miles Morales oynadım en son. Sıcaklıklar 75 derecelerdeydi. Geçen aydan bu aya çift monitör ve Windows 11'e geçiş yaptım. Sebep bunlar olabilir. Nvidia ya da intel driverlarından olabilir.
Bir de başıma gelmişken söyleyim HDMI çıkışı bu laptopta 60hz destekliyor. Donanımsal bir şey sanırım. Belki Type-c ile daha yüksek hz alınabilir henüz denemedim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Daha fazla merak ettiğiniz soru olursa seve seve cevaplamaya çalışırım.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim bir kaç sorum daha olacaktıMesajimdan sonra tam 1 ay geçmiş. Ben alırken 16.500'dü fiyatı. Güzel düşmüş.
Soruya gelirsek maalesef tam cevaplayamayacağım ama şöyle söyleyebilirim. Klavyenin olduğu kasa kapağa benzer ama plastik hissi çok yoğun. Kapağı için de tam metal diyemeyeceğim. Onda da plastik hissiyatı var. Ama cam açınca gelen serinlikte hemen soğuduğu için yapısında metal bulunduğunu düşünüyorum.
Ama kasanın plastik ya da metal olmasının bence çok aşırı önemi yok. Sıcağa dayanması ve uzun ömürlü olması önemli benim düşünceme göre.
Bu arada Spider Man - Miles Morales oynadım en son. Sıcaklıklar 75 derecelerdeydi. Geçen aydan bu aya çift monitör ve Windows 11'e geçiş yaptım. Sebep bunlar olabilir. Nvidia ya da intel driverlarından olabilir.
Bir de başıma gelmişken söyleyim HDMI çıkışı bu laptopta 60hz destekliyor. Donanımsal bir şey sanırım. Belki Type-c ile daha yüksek hz alınabilir henüz denemedim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Daha fazla merak ettiğiniz soru olursa seve seve cevaplamaya çalışırım.
Evet maalesef fan sesi var. 0 ses istiyorsanız bu aradığını laptop olmayabilir. Sessiz modda ve boştayken fan çalışmıyor. Ama bir chrome sekmesi ya da discord gibi program açıldığı anda en düşük seviye de olsa fan devreye giriyor ve duyuluyor. Cpu 40 dereceye kadar fansız çalışıyor gözlemlerime göre. Ama bir kaç sekme açıldığı an 42 civarına çıktığı için fanlar çalışmaya başlıyor. Serin bir ortamda belki tamamen sessiz çalışabilir.Hocam merhaba bu bilgisayarı almayı düşünüyorum da. Ofiste de kullanacağım. Oyun dışında fan sesi nasıl acaba? Bazı kişiler çok fazla fan sesi olduğunu belirtmişte. Kullanan biri olarak sizin yorumunuzu merak ediyorum.
Sessiz moda aldığımızda açmıyor galiba değil mi bu bir şeyler yaparken. Peki sessiz modun olayı nedir hocam ne oluyor tam olarak onu açınca?Evet maalesef fan sesi var. 0 ses istiyorsanız bu aradığını laptop olmayabilir. Sessiz modda ve boştayken fan çalışmıyor. Ama bir chrome sekmesi ya da discord gibi program açıldığı anda en düşük seviye de olsa fan devreye giriyor ve duyuluyor. Cpu 40 dereceye kadar fansız çalışıyor gözlemlerime göre. Ama bir kaç sekme açıldığı an 42 civarına çıktığı için fanlar çalışmaya başlıyor. Serin bir ortamda belki tamamen sessiz çalışabilir.
Su moddan mi bahsediyorsunuz hocam bende merak ettim onuSessiz moda aldığımızda açmıyor galiba değil mi bu bir şeyler yaparken. Peki sessiz modun olayı nedir hocam ne oluyor tam olarak onu açınca?
Rica ederim ne demek.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim bir kaç sorum daha olacaktı
Ekranda ghosting sorunu varmı evet 144 hz ama bu modellerde ms değeri yüksek diye biliyorum
Bu laptop için windows 10 mu yoksa 11 mi tavsiye edersiniz
Alt kapak taki malzemede nasıldı ince plastikmi yoksa metalimsi hissiyatmı
Ve batarya markası Delta mi yoksa Chicony mi çünkü Avrupa ürettimimi yoksa hindistan ürettimimi merak ettim