Acer Aspire 7 Forza Horizon 4 oynarken aşırı ısınıyor

80derecekolonya

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığım Acer Aspire 7 laptopta Forza Horizon 4 oynarken aşırı ısınıyor ve çok gürültülü çalışıyor. O kadar çok ısınıyor ki ses arttırma azaltma tuşlarında sıcaklığı çok fazla hissediyorum. Oyunu 10 dakika oynamama rağmen CPU 88-90 derecede çalışıyor ve GPU ise 77-78 derecede çalışıyor. Bu değerler normal mi sizce? Oyunu açtıktan 10 dakika sonra işlemcinin 90 derece olması anormal bir durum değil mi? Resmen yazı yazarken tuşların yarısında sıcaklığı hissediyorum. Laptopta Ryzen 5 5500U işlemci ve RTX 3050 ekran kartı var.

5500U için Tjmax 105 derece. Sıcaklıklar biraz sıcak tarafta olmakla birlikte normal. Laptopu biraz zeminden kaldırıp fanların en yüksek hızda çalıştırmanız yeterli olur gibi.

Sadece Forza da mi böyle oluyor yoksa bütün oyunlarda mi? Boşta sıcaklık değerleri nedir?
Maalesef Zula dışında başka bir oyun oynamadığım için bilmiyorum. Zulada ısınmıyordu, şimdi bakabilir misin derseniz oyunu sildiğim için bakamam ama zaten iki gün önce silmiştim. Boşta sıcaklık değerlerine hiç bakmadım ama ısındığını sanmam çünkü boştayken ve internette gezinirken her zaman sessiz çalışıyor.

5500U için Tjmax 105 derece. Sıcaklıklar biraz sıcak tarafta olmakla birlikte normal. Laptopu biraz zeminden kaldırıp fanların en yüksek hızda çalıştırmanız yeterli olur gibi.
Teşekkürler. Laptopu zeminden nasıl kaldırabilirim? Bunu daha önce de internette okumuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…