Çözüldü Acer Aspire 7 işlemci entegre ekran kartı nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vorpee

Hectopat
Daha fazla  
Birçok yol denedim BIOS'da da gözükmüyor, ekran kartının kullanımı %0 sürekli. Entegre ekran kartını nasıl devre dışı bırakacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Opera'da falan kasma var zaten ama oyuna hiç girmedim. Takılıyor bazen masaüstü.

Program ayarlarından sadece yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi diyerek Opera'yı falan NVIDIA ile açabilirsin. Intel kullanımını 0 yapamazsın, MUX olmadığından GTX direkt çalışmıyor bir görsel koyuyorum, oradan anlayabilirsin.

1680467243654-png.1724990

Görsel MUX olan hali, MUX yok iken NVIDIA o yeşil yol, Intel üzerinden geçerek Intel UHD üzerinden geçerek ekranına ulaşıyor. Olay bundan ibaret yani örnek olarak GTX %100 iken zorunlu olarak Intel %40 falan olacaktır. Bunu kandırmanın diğer yolu MUX yok ise, monitör takıp sadece 2. ekran seçersen Intel'in kapandığını göreceksindir (2. dedikten sonra restart atıp) masaüstü gibi kullanmak diyebilirim. Eğer anlatabilmişsem ve bu mesaj yararına oldu ise çözüldü tiki atabilirsin, iyi forumlar :)

NOT: Kapandı derken İntel sürekli %0 olacak ve performansın artacaktır.
Bu olay pek de mümkün değil. Onun çalışması lazım. Yoksa hata verir.

Birçok yol denedim BIOS'da da gözükmüyor, ekran kartının kullanımı %0 sürekli. Entegre ekran kartını nasıl devre dışı bırakacağım?
"MUX Switch" Bunu araştırırsan neden mümkün olmadığını ve neden pahalı laptoplarda mümkün olduğunu çok rahat şekilde anlayacaksındır.

E o zaman ekran kartını kullanamıyacağım?

Baktım ama anlamadım.
Hayır dostum, GTX i veya RX her ney ise onu oyunlarda kullanabilirsin. APU Olan, Opera da falan olacaktır. Güç tasarrufu için yapılan bir şey bu aslında, siz kafede çalışırken piliniz uzun gitsin diye.

Hayır dostum, GTX'i veya RX her ne ise onu oyunlarda kullanabilirsin. APU olan, Opera da falan olacaktır. Güç tasarrufu için yapılan bir şey bu aslında, siz kafede çalışırken piliniz uzun gitsin diye.

Opera'da falan kasma var zaten ama oyuna hiç girmedim. Takılıyor bazen masaüstü.

Program ayarlarından sadece yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi diyerek Opera'yı falan NVIDIA ile açabilirsin. Intel kullanımını 0 yapamazsın, MUX olmadığından GTX direkt çalışmıyor bir görsel koyuyorum, oradan anlayabilirsin.

1680467243654-png.1724990

Görsel MUX olan hali, MUX yok iken NVIDIA o yeşil yol, Intel üzerinden geçerek Intel UHD üzerinden geçerek ekranına ulaşıyor. Olay bundan ibaret yani örnek olarak GTX %100 iken zorunlu olarak Intel %40 falan olacaktır. Bunu kandırmanın diğer yolu MUX yok ise, monitör takıp sadece 2. ekran seçersen Intel'in kapandığını göreceksindir (2. dedikten sonra restart atıp) masaüstü gibi kullanmak diyebilirim. Eğer anlatabilmişsem ve bu mesaj yararına oldu ise çözüldü tiki atabilirsin, iyi forumlar :)

NOT: Kapandı derken İntel sürekli %0 olacak ve performansın artacaktır.

Dosya Ekleri

• 1680467243654.png
    1680467243654.png
    421,9 KB · Görüntüleme: 179
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı