Şu anda 3.500TL olan GamePower Bull T10 monitörü alacaktım. Sonra acaba benim lapopumun HDMI kaç diye merak ettim. Acer'in sitesinde ve Epey'de yazmıyordu, ben de Chat-GPT'ye sordum. GPT bana laptopumda HDMI 1.4 portu olduğunu söyledi. Bu doğru mudur? Bu laptopla birlikte monitör kullanan varsa 1080p'de en fazla kaç Hz destekliyor? Cevaplarsanız sevinirim.
Hi, I recently bought a Aspire 7 with R5 5500U and an RTX 3050. Does anyone have the tech specs for this thing? I'd like to know if the HDMI port on this thing is connected to the dGPU or the iGPU. Also, I'd would love to know if the USB-C port is DP capable. Thank you! [Edited the thread to add...
Hi, I recently bought a Aspire 7 with R5 5500U and an RTX 3050. Does anyone have the tech specs for this thing? I'd like to know if the HDMI port on this thing is connected to the dGPU or the iGPU. Also, I'd would love to know if the USB-C port is DP capable. Thank you! [Edited the thread to add...
Gönderdiğiniz linkteki arkadaşlardan birinin dediğine göre HDMI 2.1 portu entegre ekran kartına bağlıymış. Ben alacağım monitörü oyun amaçlı alıyorum. Nvidia ekran kartını kullanmamın şansı var mı?
Gönderdiğiniz linkteki arkadaşlardan birinin dediğine göre HDMI 2.1 portu entegre ekran kartına bağlıymış. Ben alacağım monitörü oyun amaçlı alıyorum. NVIDIA ekran kartını kullanmamın şansı var mı?
Aspire 7 modellerde NVIDIA üstüne bağlı port yok diye hatırlıyorum.
NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırması sekmesine girip ekran görüntüsü atar mısınız?
HDMI portuna bağlanan her türlü ekran entegre ekran kartından görüntü olacak, bu durumda bir oyun oynamaya çalıştığımda oyun ya NVIDIA kartıyla laptopun ekranında açılacak ya da entegre ekran kartına ile HDMI'a bağlı olan monitörde açılacak. Doğru muyum?
HDMI portuna bağlanan her türlü ekran entegre ekran kartından görüntü olacak, bu durumda bir oyun oynamaya çalıştığımda oyun ya NVIDIA kartıyla laptopun ekranında açılacak ya da entegre ekran kartına ile HDMI'a bağlı olan monitörde açılacak. Doğru muyum?
Aslında hayır. Görüntüyü oluşturma ile grafiği oluşturma aynı şey değil. MUX switch olmayan cihazlarda laptop paneline görüntü iGPU üstünden iletilir ama grafiği yük altında NVIDIA oluşturur. Sizde de NVIDIA çalışacak ama panele görüntüyü iGPU verecek. Durum bu, aklınız karışmasın diye basitçe açıklamaya çalıştım. MUX yok cihazınızında.
Son bir soru: Monitörü alıp laptopa HDMI 2.1 kablosu ile bağlayınca sıkıntısız bir şekilde 1080p 180Hz (144HZ de yeterli) oyun oynayabileceğim değil mi?
Son bir soru: Monitörü alıp laptopa HDMI 2.1 kablosu ile bağlayınca sıkıntısız bir şekilde 1080p 180Hz (144Hz de yeterli) oyun oynayabileceğim değil mi?