Acer Aspire A515-51G-51R7 laptobumda FPS düşmesi problemi

Anıl Şenöz

Centipat
Merhaba.

Uzun zamandır çözümünü aradığım, gerek kendi yöntemlerimle, gerek güvenilir sitelerdeki yöntemlerle düzeltmeye çalıştığım bir problemden sizlere bahsetmek istiyorum. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir:

Acer Aspire A515-51G-51R7.
i5 8250U, 1,6 GHz, 3.4 GHz with Turbo Boost.
MX150 Graphics card 2 GB VRAM.
256 GB Toshiba SSD (500 mb/s read and write Speed)
12 GB DDR 4,2400 MHz RAM.
Windows 10 Home version 1909.

Sistem özelliklerimin güncel oyunları stabil bir şekilde oynatmayacağının farkındayım. Fakat genel olarak sistemimin fazlasıyla yettiği oyunlarda FPS düşmesi problemi yaşıyorum. Call of Duty Modern Warfare 3, CS GO, Zula, realm royale ve daha pek çok oyun. 100+ FPS alabildiğim oyunlar bunlar. Oyun oynarken GPU kullanımım bir ande %40-50'lere düşüyor saniyelik ve FPS kaybı yaşıyorum. Ama dediğim gibi saniyelik takılmalar bunlar uzun süren FPS kayıpları değil. Bilgisayarımın bütün performans ayarları tam, Windows sürümüm ve driverlarım güncel. Gözden kaçırdığım hiçbir şey olmadığını düsünüyorum. Hatta throttlestop programıyla işlemci hızımı 2,39 GHz yaptım stabil olarak çalışması için. Çünkü TDP limitim 15 Watt ve bilgisayar bunun üstüne çıkmama izin vermiyor. 2.39 GHz'den aşağı inmiyor veya yukarı çıkmıyor cekirdek hızım. Sıcaklık değerlerim de normal gibi duruyor. %100 kullanımda 10 dakikalik test sonucu işlemcim 74-75 derece en fazla, ekran kartım ise 75-80'lere ulaşabiliyor ama 80'i geçtiğini görmedim. Sorunumun Power limit throttling ya da sıcaklıklarla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Acaba virüs olabilir mi diye bilgisayarımı Windows 10'un kendi virüs progra mı, daha sonra ESET ile tarattıktan sonra herhanbi bir virüs bulamadım. Bilgisayarımda gereksiz veya çöp dosyalar da bulunmuyor. NVIDIA denetim masası ayarlarım olsun, oyun ayarlarım olsun her şey tamam. Ekranım 1920x1080 çözünürlükte. En basitinden Call of Duty Modern Warfare 3 ayarlarımı en düşüğe ve 720 p çözünürlüğe çektiğimde bile fark edilebilir FPS düşmesiları giriyor saniyelik.
Sorunum anlattığım gibi. Her şey düzgün gözüküyor ve aylardır bana kafayı yedirten ve denemediğim şeyi bıraktırmayan türden bir saçmalık. Lütfen herhangi bir çözüm öneriniz varsa yanıtlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı