Acer Aspire A715-43G çok hızlı şarj oluyor ve şarjı hızlı bitiyor

Birismimbileyok

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Acer Aspire A715-43G laptopum 16 aylık bir cihaz. Oyun hiç oynamıyorum. Günlük ofis işleri, faturalar, ara sıra AutoCAD, prokon, graitec tarzı mühendislik programlarını kullanıyorum. Bugüne kadar pilin şarjı ile ilgili sorunum yoktu. Bugün pil %10 iken şarja bağladım tam 14 dakikada %100 oldu ve bugün 3 kere tekrarlandı bu durum. Daha önce hep 45-55 dk civarı sürerdi. Şimdilik prizden çekip pilde kullanırken düşüşde problem yok %100'den %10'a 1-1,5 saat gibi zamanda düşüyor (belki ileride bu da bozulacak). Bu durum pilden mi, şarj cihazından mı yoksa anakarttan mı kaynaklanıyor? Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. Kullanım ayarlarım ekte.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (178).png
    Ekran Görüntüsü (178).png
    463,8 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran Görüntüsü (179).png
    Ekran Görüntüsü (179).png
    459,3 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Arkadaşlar Acer Aspire A715-43G laptopum 16 aylık bir cihaz. Oyun hiç oynamıyorum. Günlük ofis işleri, faturalar, ara sıra AutoCAD, prokon, graitec tarzı mühendislik programlarını kullanıyorum. Bugüne kadar pilin şarjı ile ilgili sorunum yoktu. Bugün pil %10 iken şarja bağladım tam 14 dakikada %100 oldu ve bugün 3 kere tekrarlandı bu durum. Daha önce hep 45-55 dk civarı sürerdi. Şimdilik prizden çekip pilde kullanırken düşüşde problem yok %100'den %10'a 1-1, 5 saat gibi zamanda düşüyor (belki ileride bu da bozulacak). Bu durum pilden mi, şarj cihazından mı yoksa anakarttan mı kaynaklanıyor? Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. Kullanım ayarlarım ekte.

Kullandığınız laptop oyuncu laptopu galiba ve bataryası 50wh. 2 saat dayanır zaten hocam. Benim 45wh bataryalı laptopumda 2 saat dayanıyor film falan izlediğimde.

Doğru RTX3060 var. Garantisine 8 ay var. Formatın faydası olur mu acaba?

RTX 3060 yüksek donanımlı oyun ve render için tasarlanan laptoplarda olur hocam. İş ve ofis için daha düşük bütçeye şarjı dayanan laptoplar var fakat grafik kartı çok güçlü olmuyor onlarda. Ve format atmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum, denemekte fayda var. Önemli bilgileriniz var ise kesinlikle yedekleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı