Acer Aspire E1-571 BIOS Sürüm Düşürme

Barış Tokaş

Kilopat
Hocam Bende BIOS 2.17 versiyonuna geri dönmek için hepsini harfiyen uyguladım. Fakat indirdiğim BIOS klasöründe .bat uzantılı bir dosya yok. O yüzden dos ortamında hangi kodla güncellemeyi başlatacam bilemedim. Kendim oluşturdum yine çalışmadı yardımcı olursanız sevinirim. Laptopun marka modeli Acer Aspire E1-571 BIOS ise Insyde Flash.

Hocam Bende BIOS 2.17 versiyonuna geri dönmek için hepsini harfiyen uyguladım. Fakat indirdiğim BIOS klasöründe .bat uzantılı bir dosya yok. O yüzden dos ortamında hangi kodla güncellemeyi başlatacam bilemedim. Kendim oluşturdum yine çalışmadı yardımcı olursanız sevinirim. Laptopun marka modeli Acer Aspire E1-571 BIOS ise Insyde Flash.

Bat yoksa Exe dosyasına uygulanacak komutları öğreneceksiniz. Insyde için DOS güncelleme aracını bulun ve desteklediği kodları araştırın. Eski BIOS'a dönmekteki amaç nedir ?

Acer'in sitesinden baktım hocam bir önceki sürümün dos veya rom güncelleme dosyası yok. Sadece 2.04 ten eski sürümlerin dos veya rom dosyaları var onları indirip dos ortamında yüklemeye çalıştığımda %100 oluyor ve hata veriyor yüklemiyor. Firmaya mail gönderdim bios eski sürüme dönüş yapılamamaktadır diye cevap aldım. Eski sürüme dönmekteki amacım bios son sürümü video memory kısıtlıyor ve 2gb ekran kartım olmasına rağmen hiçbir oyunu oynayamıyorum. Advanced menü yok hiçbir şekilde değişiklik yapamıyorum.

Ekran kartınız HD 4000. Bu GPU 2 GB değil zaten. 64 MB ayrılmış belleği olmalı. En son BIOS sürümüne güncelleyin:

KategoriÜreticiTanımSürümBoyutTarih
BIOSAcer- UEFI Windows 8 için (Upgrade sistemler için değil)
2.214.0 MB2014/01/27Download
BIOSAcerBIOS - Windows 8 için UEFI (Upgrade sistemler için değil)2.174.0 MB2013/10/18Download
BIOSAcerBIOS1.133.8 MB2012/10/22Download

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı