Merhaba arkadaşlar, elimde acer e1 571 g modelinde bir bilgisayar bulunmaktadır. İşlemcisi i3 olduğundan değiştirmek istiyorum. Gidip mağazadan işlemci alıp direkt koysam ne gibi sonuçlar meydana gelir ?
Laptoplarda işlemci değişimi pek mantıklı değil. Çünkü bir bilgisayar en kötü parçası kadar iyidir ve laptoplarda genelde en kötü parça ekran kartı olur. Yani gidip i3 yerine i7 de taksan oyunlarda fazla bir performans alamazsın. Oyun değilde bilgisayarının günlük kullanımda yavaşlığından şikayetçiysen işlemci değişimi değilde bir SSD alıp takman verdiğin paranın hakkını daha çok verecektir.
İşlemcin anakarta lehimli ise işin zor. Kolayca çıkanlardan ise yine zor şöyle ki. Yeni alacağın işlemci aynı ailenin üst modellerinden olacak buda sana fazla bir performans vermez. Hadi diyelim i7 taktın laptobundaki soğutma sistemi o işlemciye göre değil sıkıntı çıkarabilir. Çektiği güçler uyuşmayabilir. Yinede kafaya koydum ben değiştireceğim dersen kolay gelsin. Ama GT710m ekran kartı ile fazla bir performans alabileceğini sanmıyorum. Soruna gelirsek gidip mağazadan istediğin işlemciyi alamazsın pinlerinin uyması lazım en önce ona dikkat et. Ama almadan önce bir bakman lazım işlemcin ana karta lehimli ise hiç bulaşma derim.