Acer Aspire E15 ES1-512-C374 sistem yükseltme

snmzsnmz

Hectopat
Yer
Muğla/Milas
Daha fazla  
Merhaba, Acer Aspire E15 ES1-512-C374 notebooku adım adım yükseltmek istiyoruz aklımızda bazı sorular var...

1) RAM yükseltme.
Merhaba bilgisayarımızda 2 GB RAM var bunu 8 GB'a yükseltmeye karar verdik. Ama 8 GB'ı kaldırıp kaldıramayacağını bilmiyorum kaldırır diye bilgiler okudum ama size de sormak istedim yükseltme şöyle olacak:
2 GB DDR3 RAM ===> 8 GB DDR3 RAM.
Ama kafamı yoran şey yeni RAM'in frekansını kaldırır mı yeni olanın frekansı 1600MHz lütfen cevap yazın.

2)HDD sabit disk yerine SSD takmak.
Evet bunun bilgisayarı hızlandıracağı kesin ama bütçe sıkıntısı var. 500GB HDD'yi 240GB SSD yerine değiştirmeye değer mi?

3)Işlemci yükseltme.
Intel Celeron N2840 2.1GHz 1MB cache yerine Intel Core i3 3220 Dual Core 3.3GHz LGA 1155 3MB cache.
Takmayı düşünüyorum, ne dersiniz?

Genel bakış:

2 GB DDR3 RAM ===> 8 GB DDR3 1600MHz RAM.

500GB HDD ===> 240GB SSD.

Intel Celeron N2840 2.1GHz 1MB cache >
Intel Core i3 3220 Dual Core 3.3GHz LGA 1155 3MB cache.

Cevaplarınızı.
1)
2)
3)
Şeklinde yazarsanız sevinirim sizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• indir~3.png
    indir~3.png
    37,3 KB · Görüntüleme: 84
Öncelikle işlemcin sökülüyormu bilmiyorum . Her laptop işlemcisic değiştirilemiyor . Değiştirilebilindiğini var sayarsak. İşlemciyi değiştirmeniz yararınıza olur. HDD'yi sökmek yerine CD-ROM'u söküp (Tabi varsa.) Direk SSD'yi takın. SSD'ye Windows kurun. HDD'yi biçimlendirin. Yoksa HDD'yi sökün. SSD takmak gözle görülebilir bir hız artışı olur. 8GB yapmak mantıklı olur. 2GB Ram artık yetmiyor.

Bilgisayarda takılı olan RAM'le aynı DDR değerine sahip 8GB RAM takabilirsiniz. SSD değişmeye kesinlikle değer ne olursa olsun. İşlemci değiştirme yapamazsınız anakarta lehimli ve onu ordan söküp başka işlemci takmak çok çok zor hatta imkansız. SSD ve RAM takviyesi yeterli olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı