Acer Aspire E5-573G yükseltme

MRTNephilim

Hectopat
Merhabalar öncelikle;
Başlıkta belirttiğim gibi cihazıma yükseltme yapmak istiyorum.
Caddy ile SSD takıp kullanıyordum cihazda yavaşlamalar olunca temizlik için dağıttım hazır dağıtmışken HDD ile SSD yer değiştireyim dedim. Şuanda HDD görmediğini farkettim bu sorunu nasıl çözebilirim.
Bİlgi almak istediğim ikinci konuda;

Yani RAM kullanımım %70'lerin altına pek düşmüyor ve bu ekran paylaşılan RAM kapasitesini düşürmekle birlikte oyunlarda kasmalara gecikmelere sebep oluyor RAM kullanımı %100 görüyor.
Cihazımın içindeki RAM bu bunun MHz değeri 1600 anakartımın MHz desteği ne onu bilmiyorum ve öğrenmemin bir yolu var mıdır onu da bilmiyorum.

Özetle 4+8 bu RAM ile aynı MHz değerde almayı düşünüyorum ama anakart daha üstünü destekliyorsa 8+8 yapacağım bunun için anakartın ne desteklediğini bilmem gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Not: SO-DIMM DDR3 2133'e kadar destekliyordu galiba anakartım bu hızı destekliyor olabilir mi merak ettiğim bu.

Son düzenleme:
Cihazınız 16 GB bellek destekliyor. 8+8 GB bellek takabilirsiniz. DDR3 1600 MHz 1.35V SODIMM bellek alacaksınız. Voltajı 1.5 olan bellekler de var. Onlardan almayın, uyumsuz olabilir. 2133 MHz bellekler DDR4 oluyor. Cihazınıza DDR4 bellek takamazsınız.

Anladım 1600 Max ise 8+4 yapsam olur sanırım 16'ya gerek yok sağ ol. Yorum için Caddy bozulmuş dağıtıp SSD taktım onu da görmedi üzücü.

Merhabalar konuyu hortlatıyorum tekrardan.
Bu SSD ve Bu RAM de karar kıldım sizce nasıldır? Termal macun uygulamayı da istiyorum önerebileceğiniz macun var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…