Acer Aspire ES1-533-C3N9 laptopun işlemcisi ve anakartı değiştirilebilir mi?

Ayrna

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde çöp bir Laptop var işlemcisi anakarta lehimli. Bu laptop ile Valorant gibi aşırı sistem istemeyen ama benimki gibi çöp bilgisayarlarla da oynanmayan oyunlar oynamak istiyorum. Acer Aspire ES1-533-C3N9 Notebook laptop bu, tek fark Ram'i yükselttim, 6GB yaptım. Ben bu bilgisayarın anakartını ve işlemcisini değiştirebilir miyim? Bu arada neden yapmak istediğimle ilgilenmeyin var bir sebebim opsiyonlara yönlenmek gibi bir niyetim yok.

Hocam bunun gibi spesifik modellerin anakartlarını bulmanız çok zor. Genelde AliExpress'ten falan bulunuyor ancak gerçekten değmez, gömülü Celeron işlemcisi varmış zaten, opsiyonlara kapalıyım demişsiniz ancak hiç mantıklı değil bu sisteme anakart değişimi.

Hocam öyle de önemli bir sınava çalıştığım için PC aldırmıyor ailem. Ben de bilgisayara ek parça aldım diyerek en azından oyun oynamak istiyordum. Bir yöntemi var mı ve varsa bile çok mu pahalı tutar dersiniz?

Eğer aynı sokete sahip bir çip (işlemci) bulabilirsen, teorik olarak yapabilirsin. Lakin uygulamaya kalkarsan muhtemelen bilgisayarı çöp edeceksin. Herhangi bir bilgisayarcıya götürebilirsin lakin onlar da bozulması durumunda muhtemelen sorumluluk kabul etmeyecekler. Lehimli işlemcileri ve ramleri değiştirmek asla mantıklı değil. Sınav senesinde bu tarz işlerle ilgilenmek dikkatini dağıtacaktır. Sınava çalışıp, sınav sonunda daha iyi bir bilgisayar sahibi olabilirsin. Zaten bu laptoptan da ekstra bir şey beklememek gerekir. Uzun lafın kısası, yapılmamalı.

Bu tarz laptopların kullanım amacı; ofis programlarını çalıştırmak, nette gezinmek, sunum hazırlamaktır. Kullanım amacı dışına çıkmak mantıklı olmaz.

Hocam işlem çok maliyetli olur yaptığına değmez ama sınava yakın bir süre kaldıysa çalışın sonra kendinize hediye ya da ödül olarak aldırabilirsiniz.

Hocam işlem çok maliyetli olur yaptığına değmez ama sınava yakın bir süre kaldıysa çalışın sonra kendinize hediye ya da ödül olarak aldırabilirsiniz.
Sınavdan sonra zaten 4070'li bir sistem alınacak ben sınava kadar götürsün diye bakıyordum. Ama öyle diyorsanız mecbur sınava kadar sabredeceğiz.

Teşekkürler yardımlarınız için.

Sınavdan sonra zaten 4070'li bir sistem alınacak ben sınava kadar götürsün diye bakıyordum. Ama öyle diyorsanız mecbur sınava kadar sabredeceğiz.

Hatıryorsunumuz bilmem bana yardım etmiştiniz 4070 Super konusunda size de tavsiye ederim sınavanızda başarılar.

Rica ederiz. Ekstra olarak sınava kadar 5000 serisi çıkış yapmış olur. Eğer ailen sana üst düzey bir oyuncu bilgisayarı alacaksa yeni nesil sistemleri alması daha mantıklı olur. Bu da ufak bir hatırlatma. Sınavında başarılar dilerim Ayrna.

Hatıryorsunumuz bilmem bana yardım etmiştiniz 4070 Super konusunda sizede tavsiye ederim sınavanızda başarılar.
Teşekkür ederim hocam. Hatırlamıyorum maalesef çok fazla o tarz konulara yazdım.

Teşekkür ederim hocam. Bütçem yeterse 5000 serisine de bir göz atarım.

Teşekkür ederim hocam. Hatırlamıyorum maalesef çok fazla o tarz konulara yazdım.

Teşekkür ederim hocam. Bütçem yeterse 5000 serisine de bir göz atarım.
Rica ederim. İyi forumlar, iyi akşamlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…