Acer Aspire F15 F5-573G "No Bootable Device" Hatası

ugurdznli

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım yavaşladığı için kapatıp açtım fakat mavi ekranda % olarak saymaya başladı. Tekrar başlattı ve aynı ekran 2 kere daha geldi. Sonrasında kurtarma ekranına geldi ve format atayım, düzelir dedim. Format atarken sorun oluştu dedi ve geri aldı. Başka sürümleri de denedim ama olmadı. Artık PC'yi açarken "no bootable device" yazısı çıkıyor. BIOS'a giriyorum, HDD0 olarak görüyorum, 1. sıraya alıyorum ama boot ekranında yine aynı ekran çıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz acaba?

Acer Aspire F15 F5-573G
HDD: Toshiba MQ01ABD100 1TB 5400 RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ekranında işletim sisteminin kuruldu olduğundan başka bir sabit disk/SSD varsa, onları devre dışı bırakın ve sadece işletim sisteminin olduğu disk kalsın.

Eğer yine çözümlenmezse, zamanında başıma gelen bir olayı anlatayım. Normal bir günde Windows 10 kullanıyordum. Sabah kalktığımda güncelleme gelmişti ve yükledim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda Windows bütün boot dosyalarını silmişti. Boot dosyalarını onarım diski ile kontrol etmenizde fayda var.

Diskinizin arızalanmış olma ihtimali de var. Temiz Windows 10 kurulamıyorsa SSD alın cihaza.
Peki M.2 SSD mi alsam, çok bütçem yok. 1 TB 5400 RPM'lik HDD'me yarın Windows 10 kurmaya çalışacağım.
HDD'yi başka PC'ye kabloyla bağlayıp bakacağım sağlam mı diye.
BIOS ekranında işletim sisteminin kuruldu olduğundan başka bir sabit disk/SSD varsa, onları devre dışı bırakın ve sadece işletim sisteminin olduğu disk kalsın.

Eğer yine çözümlenmezse, zamanında başıma gelen bir olayı anlatayım. Normal bir günde Windows 10 kullanıyordum. Sabah kalktığımda güncelleme gelmişti ve yükledim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda Windows bütün boot dosyalarını silmişti. Boot dosyalarını onarım diski ile kontrol etmenizde fayda var.
Sıfırlamaya çalıştım, olmadı. Alt+F10 yaptım boot ekranına girsin diye, boot dosyaları silinmiş galiba, yapmadı. Yeni işletim sistemi kurdum, çalıştı. Peki benim PC M.2 SSD destekliyor, düşük bütçeli olarak hangisini alabilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı