Acer Aspire SW3-013 Android yükledikten sonra "no bootable device" hatası

Paradoxic

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar,

Acer Aspire SW3-013 laptopa Android-X86'nın Android 9'unu indirdim. Sorunsuz indi fakat bilgisayarı yeniden başlatınca "no bootable device" hatası verdi. USB'den yükledikten sonra 2 seçenek sormuştu:

Run Android-X86
Reboot.

Burada run Android-X86 seçeneğine bastım ve bilgisayarı kapatıp yeniden başlatınca açılmıyordu bu hatayı verdi. Dual boot da değil. Yani bilgisayarı açtığımda hemen açılması lazım. Ne yapmalıyım?

GRUB kısmını kurdun mu, kurulum sırasında?

Secure Boot kapalı. Ama Bootable olarak derken ne demek istediniz anlamadım.

@F4T1H

Kurulum sırasında özellikle Linux'ta disk Part'larını flag olarak seçmen gerekiyor (Linux-swap, BIOS-grup, boot, root) tarzında

Kurulum sırasında özellikle Linux'ta disk Part'larını flag olarak seçmen gerekiyor (Linux-swap, BIOS-grup, boot, root) tarzında
Onları bilmiyorum. Sıfırdan kuruluma başlasam yardım etseniz?

@F4T1H

Çok uzun zaman önce kurmuştum Android X86'yı, hem öyle çok iyi bir şey beklemeyin.
Canlı masaüstü olarak denemiştim. Yardım ederseniz müteşekkir olurum. Biraz kurcaladıktan sonra cgdisk'e girdim ve 512 mblık boot alanı oluşturdum, geriye kalan alanı da EFI sistem alanı yaptım. Bu arada söylemeyi unutmuşum run android-x86'ya basınca girdi işletim sistemine. Fakat işletim sistemi üzerinden yeniden başlatınca aynı hatayı veriyor.

Son düzenleme:
512MB'lık bölümü FAT32 olarak, EFI sistem alanı olarak ayarladığın kısmı ext4 yapmalısın.
Android Linux olduğundan kaynaklı ext4 kullanmalısın. BIOS'a o 512MB bölüm işlenmiyor nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…