Acer Aspire V3-571G aşırı ısınma sorunu

Yeni konu açmak yerine tartışmayı buradan devam ettirmek istedim. Aynı modele sahibim ve 1 yıldır bu ısınma sorununu çözemedim. Batarya değişimi, soket tamiri gerekliydi zaten onları yaptım. Isınma için detaylı fan temizliği ve termal macun uygulaması yaptım ama yine de yüksek derecelere çıkıp şarj almayı kesiyor bilgisayarım. Bir bilen babayiğit varsa konuya bekliyorum :)

Bende Acer Aspire F5-572Q-52AQ modeline sahibim son 5-6 aydır ısı sorunu yüzünden performans sorunu vardı. Birde fan artık traktör sesi çıkarıyordu bende yağlamaya çalıştım ama fanı çıkarırken kırdım yenisi sipariş ettim. Kısacası fan bozulduğunda veya yavaşladığında ısınma sorunu baş gösterdi ama fan değiştirince ve termal macun değişikliğinden sonra sorunum ortadan kalktı. Sende fanın dönüş hızında sorun görüyorsan yeni bir fan alabilirsin.

Bende Acer Aspire F5-572Q-52AQ modeline sahibim son 5-6 aydır ısı sorunu yüzünden performans sorunu vardı. Birde fan artık traktör sesi çıkarıyordu bende yağlamaya çalıştım ama fanı çıkarırken kırdım yenisi sipariş ettim. Kısacası fan bozulduğunda veya yavaşladığında ısınma sorunu baş gösterdi ama fan değiştirince ve termal macun değişikliğinden sonra sorunum ortadan kalktı. Sende fanın dönüş hızında sorun görüyorsan yeni bir fan alabilirsin.
Keşke fandan olsa da değiştirip kurtulsam. Canavar gibi çalışıyor.İlk günkü gibi. Sıkıntımız o değil kaptan. Yorumun için saol

Ben de termal macun, termal pad ve fan değiştirdim. Isınma sorunu yoktu sadece fan laptopu kaldırınca biraz sürtüyordu. Şimdiki durum da böyle. Daha çok ısınıyor gibi. (Termal macun: mastergel maker/ termal pad: çin)

Stres test:
stabilitytest.png

Boşta sıcaklıklar:
boşta sıcaklıklar.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı