Merhaba Technopat. Benim analatacağım bugünkü sorunum. 1 2 gün önce fanım eskisine göre hızlanmaya başladı. Fazla sıcaklık yapmıyor ama fan hızlı dönüyor. Bunun sebebi nedir? Bu arada BIOS güncellemem 2013 tarhinde oldu. Bana hem BIOS nasıl güncellenir, hem bu sorunumu hem de su anki güncel BIOS update linkini verirseniz çok memnun olurum. Pek bilmiyorum ama detayıyla anlatırsanız yapabilirim. Teşekkürler.
Bios u güncellerken sunu farkettim,
Normal bios : v2.1
NEW BİOS : v2.1 Kafamı karıştırdı normal diye bierşey yazmıyordu ingilizceydi ama yine de söyliyeyim
Öncelikle Aida64 veya speccy benzeri bir program ile veya doğrudan BIOS'a girerek kullandığınız sürümü öğrenin eğer gerçekten eski ise o zaman güncel sürüm yükleyin. (Tabi buna ihtiyacınız varsa.)
Zaman içerisinde bilgisayar tozlandığından sıcaklığı düşük tutmak için fan devri artar bu normal bir durumdur.
Sıcaklık değerlerinide Aida 64 veya HWMonitor ile paylaşın sadece işlemcinin sıcaklığını vermişsiniz.
Ben bilgisayarı en son 1 sene önce içini açıp temizlemiştim fakat 2 gün önce pc yi açmadan arka panel den saç kurutma makinasını tutmuştum ondan bi sorun olmuşmudur internetten çeşitli yerlere baktım öyle yapmayın fanın dönme hızını etkiler göbeği bozulur dediler eğer böyle bişey olduysa bunun bir tamiri varmıdır yoksa toz varsa içine dağıttığımdan mı biraz sesli çalışıyor ?
Hakan bey bizim evdeki fan soğukta püskürtüyor ben soğuk yaptım soğuk'un hızını arada 1 arada 2 yaptım ben tozlar etrafa dağıldı diye düşünüyorum çücki ızgaraya elimi tuttugumda üst taraftan hava yok alt taraftan hava var tozlar ızgarada kalmış olmasın ?