Çözüldü Acer Aspire V3-571G parlaklık değişiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hemen anlatayım.
Sağ altta pil yüzdesine kısmına tıkla.
Diğer Güç Seçenekleri'ne tıkla.
Daha sonra kullanmış olduğun güç planının ''Plan ayarlarını değiştir kısmına tıkla'' .
Solda ''Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir'' bölümüne tıkla.
Açılan küçük pencerede en altta ''Ekran'' yazısını bul.
Daha sonra başındaki küçük artı sembolüne tıkla.
Ekran parlaklığı kısmını pilde ve prize takılı %100 yap
Kararan ekran parlaklığını da %100 yap
Uyarlamalı ekran parlaklığını etkinleştir kısmından pilde ve prizde takılı kısmını kapalı konuma getir.

Güç planının ismini söyler misin?

Dedikleriniz aynen yaptım (Geçerli Güç planım Yüksek Performans) Kapatıp açmama rağmen problemim sürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin ol düzelecektir. Ben de laptopumu aldığımda böyleydi. Düzeldi. Sonucu yazarsan sevinirim.

Geçerli güç planımı dengeliye aldım sonra ;
Daha sonra kullanmış olduğun güç planının ''Plan ayarlarını değiştir kısmına tıkladım'' .
Solda ''Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir'' bölümüne tıkladım.
Açılan küçük pencerede en altta ''Ekran'' yazısını buldum.
Daha sonra başındaki küçük artı sembolüne tıkladım.
Ekran parlaklığı kısmını pilde ve prize takılı %100 yaptım
Kararan ekran parlaklığını da %100 yaptım
Uyarlamalı ekran parlaklığını etkinleştir kısmından pilde ve prizde takılı kısmını kapalı konuma getirtim.

Sonuç aynı; acaba ekran kartımı mı güncellesem ?

Güç planı ayarıyla da düzelmediyse anladığım kadarıyla bu problemin 2 sebebi olabilir. İlk olarak sisteminizde yüklü olan bir Driver ekranın parlaklığını duruma göre ayarlıyor olabilir. Örneğin benim dizüstü bilgisayarımda Origin veya Steam gibi programları, oyunları, filmleri açtığımda ekranımın parlaklığı %70'den %100'e çıkar. Sende de muhtemelen böyle bir şey var. Benim bilgisayarım Asus ve Power 4 Gear programından dolayı ekran parlaklığı değişiyor. Senin de dizüstünde bilgisayarın enerji koruma programları mevcutsa bir kurcalamayı dene bu programları. Ayrıca bir ihtimal daha var Windows 7'de olmuyorsa aynı hata, hata büyük ihtimalle herhangi bir Driver'inin Windows 8.1 ile uyumsuz çalışmasından kaynaklanıyor.

Bir de resimdeki gibi oklu yerleri en sona getirip dener misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…