Acer Aspire V3 722G Isınma Sorunu

TurgutBerk

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,
yaklaşık 1.5 sene önce bir laptop satın almıştım, Acer Aspire V3 722G modeli. Donanımı oldukça güçlü.
Fakat bir sorunum var ve sürekli olarak kendini tekrarlıyor.
Daha öncelerde her oyunda FPS düşüşleri yaşadım fazla önemsemeden formatı bastım ve sıkıntım çözüldü. Daha sonra tekrar aynı şey oldu, demek ki fazla doldurmamak lazım mantığında tekrar format attım yine çözüldü. Tekrardan FPS düşüşleri yaşamaya başlayınca tekrar formatladım aleti, ilk başlarda sorunu çözdü fakat bugün bu saatlerde yine aynı sıkıntıyı yapmaya başladı.
Normalde laptop CS:GO'da hemen hemen en yüksek ayarlarda 120 100 FPS arasında takılırken, şimdi en düşük ayarlarda bile 70'in üstüne zor çıkmaya başladı.
Ve bu sorun kronik olarak kendini tekrar ediyor, nedir bunun sebebi?

Şimdiden Teşekkürler,
İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64 ile bileşenlerin sıcaklık değerlerini belirten bir resim koyun.
Ayrıca sürücüleri güncel tutun.

@Asım Demir ısınma ile alakası olma olasılığı %1den az diyebilirim, bilgisayarı daha yeni açmış iken direk oyuna girince PC soğuk olsa bile kasıyor.
Kronik hastalık gibi sürekli kendini tekrar ediyor bu fps düşüşü, format atınca düzeliyor. Bir süre sonra yine aynı şey, sürekli format mı atacağım?
Sürücülerim güncel.

Güç seçeneklerinden "Yüksek performans"ı seçin. İşe yaramaz ise aşağıdaki aşamaları paylaşın.
  • HD Tune 5.50 ile "Health" ve "Error Scan" testlerini paylaşın.
  • MSI Afterburner ile oyun içerindeki sıcaklık değerlerini paylaşın.

Laptop'u bende kullanıyorum. Süper bir bilgisayar ama GTA 5, Battlefield 4 gibi oyunlarda çok fena ısınıyor. Soğutucu aldım ama pek fayda etmiyor.

Eğer güçlü bir soğutucu almadıysan fayda etmez, güçlü bir soğutucu istiyorsan Cooler Master veya Zalman kullanmanı tavsiye ederim.

Benim sorunum ısınmayla alakasız arkadaşlar çok garip.
Format atınca geçiyor formattan bir süre sonra bu süre değişiyor tabii yine aynı performans düşüklüğünü yapıyor.
ısınma sorunu olsa herhalde formatta fayda etmezdi..

Ayrıca gönül rahatlığıyla alın notebook'u, oldukça iyidir. Benim şansıma böylesi patladı, teknolojide şansım yoktur zaten aldığım her aletin bir şeyi bozulur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı