Elimde yadigar laptopum olan Acer aspire V3-772G var. Yıllardan beri sabit bir oyunda sabit bir deneyim yaşadım ancak yıllar sonrasında elime biraz para geçince bu sistem üzerinde neleri geliştirebileceğimi araştırmaya başladım, yalan olmasın hiç bir fikrimde yok bu konularda. Anladığım kadarıyla laptoplarda SSD kullanmak ve ram yükseltmek hızı belirgin şekilde etkiliyormuş.
Sorum şu: Bu cihazda yükseltebileceğim şeyler nelerdir ve ürün olarak gösterebilir misiniz?
Dipnot;Biliyorum buna para harcayacağıma yeni bir laptop veya masaüstü toplamak çok daha mantıklı ve halihazırda bir kasa topluyorum ancak sık şehir dışında bulunmam gerektiğinden yanımda taşıyabileceğim bir cihaz olarak bunu kullanmam gerekiyor.
Ram kısmında 800MHz'den daha yüksek hızdakileri kullanamaz mıyım? SSD'ler 2.5'' olduğundan hepsi uyumlu diye düşünüyorum dikkat etmem gereken bir şey var mıdır?
RAM'in zaten 1600Mhz. İşlemciyi de upgrade edebilirsin ama herkes üstten fiyat koyuyor. Ben 4300M'i 4810MQ'ya upgrade ettiğimde maliyeti 410 lira gibi bir şeydi ki bu bir sene önceki yaz.
Ram kısmında 800MHz'den daha yüksek hızdakileri kullanamaz mıyım? SSD'ler 2.5'' olduğundan hepsi uyumlu diye düşünüyorum dikkat etmem gereken bir şey var mıdır?
SSD konusunda dikkat etmen gereken bir şey yok HDD yerine kullanabilirsin ya da bilgisayarında 2. SATA portu varsa oraya da takabilirsin. Ram konusunda ise kesin bilgiyi ram üzerinde bulunan etiketten anlayabilirsin. Programlar yanlış gösterebilir. İşlemcinin maksimum desteklediği hız 1600 MHz.
RAM'in zaten 1600Mhz. İşlemciyi de upgrade edebilirsin ama herkes üstten fiyat koyuyor. Ben 4300M'i 4810MQ'ya upgrade ettiğimde maliyeti 410 lira gibi bir şeydi ki bu bir sene önceki yaz.
Bunlar kağıt üzerinde uyumlu.BIOS engeli yoksa direkt çalışırlar.TDPsi 47W olanlar soğutma zayıf kalırsa ısınma sorunu yapar ve sistem yavaşlar ya da kapanabilir. 37Wlıklar daha güvenli bu anlamda. Frekanstan pek kazanımın olmaz ama çekirdek sayısını katlarsın.
Intel® product specifications, features and compatibility quick reference guide and code name decoder. Compare products including processors, desktop boards, server products and networking products.
ark.intel.com
BIOS engeli var mı nasıl anlarım diye sorarsan araştırman gerekir Google'da.