Acer Aspire V5 471PG laptopta BIOS düzgün çalışmıyor

Safer

Decapat
Merhabalar. Elimde Acer Aspire V5 471PG laptop var. Eski bir laptop. Bu bilgisayara USB flash bellek ile format atıp Windows 10 1909 kurmak istiyorum fakat bir türlü BIOS ekranını açamadım. Tüm tuşları denememe rağmen sadece Shift tuşuna basılı tutup yeniden başlata bastığım halde BIOS penceresine girebiliyorum. Oradan da USB belleği Boot'ta 1. sıraya getirip kaydedip çıktığımda bilgisayar normal boota dönüyor. Bunun sebebi nedir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer bilgisayarların boot tuşu F2 dir. Secure Boot kapatarak, ayarları kaydedip çıkarsanız olacağını düşünüyorum.

Acer bilgisayarların Boot tuşu F2'dir. Secure Boot kapatarak, ayarları kaydedip çıkarsanız olacağını düşünüyorum.

F2 tuşunu birçok defa denedim fakat açamadım bir türlü. Secure Boot yok maalesef sanırım çok eski BIOS ismi Phoenix securecore tiano'ymuş.
F2 tuşunu birçok defa denedim fakat açamadım bir türlü. Secure Boot yok maalesef sanırım çok eski BIOS ismi Phoenix securecore tiano'ymuş.

Güncelleme: Şu an Secure Boot ayarını görebildim fakat pasif durumda değiştiremiyorum enabled olarak kalmış ne yapabilirim sizce?

Bildiğim kadarıyla bios'a bir şifre belirlemeniz gerekiyor eğer tüm bios sayfalarının fotoğraflarını atarsanız yarımcı olabilirim.
Not: BIOS şifresini unutmayınız unutursanız serviste yeniden BIOS atmanız gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…