Acer dizüstü bilgisyarın BIOS pili nerede?

N1ksy31

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarın şifresini unuttum ve şifreyi kıramadım birçok yol denedim fakat olmadı. Format atmaya karar vermiştim ama BIOS şifreli ve bilmiyorum 3 kere yanlış gir sonra kurtarma kodu gir dediler fakat 3 kere yanlış girince de PC kapanıyor. Bu yüzden BIOS pilini söküp takacağım ana nerede bilmiyorum. Sadece bataryayı çıkarabildim elimde kalır diye korkuyorum kolay bir işlemse ben yapayım değilse tamirciye götüreceğim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-02 saat 17.27.09_3588a99d.jpg
    235 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Alt kapağı komple sökmeniz lazım. Elimde iki adet Acer laptop var. Birinin bios pili anakarta lehimli, diğeri ise elle çıkarılabilecek şekilde.

Bilgisayarın modeli nedir ?

Berk doğru söylemiş, bize model kodu lazım. Attığın fotoğrafta, pilin altındaki etikette yazar illa ki model kodu.

v5-571 galiba model. Yolladığım sayfada fotoğrafları var, bilgisayar doğru ise bu sayfa geçerli.
BIOS pili için: Adım 11'e bak.

çok teşekkür ederim deneyeceğim

benim bilgisayarın modeli buymuş ona göre video varmı bakarmısın ?

Acer Aspire E1-571​

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim deneyeceğim

benim bilgisayarın modeli buymuş ona göre video varmı bakarmısın ?

Acer Aspire E1-571​

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 5'te işaretli yerde olan pil bios pili.

Acer travelmate 5740 bios pili için sadece alt kapağı sökmek yeterli mi yoksa klavye kısmını da sökmek gerekiyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…