Acer E1-572g Windows 10 sürücü kurulumunda donma ve "MACHINE_CHECK_EXCEPTION" hatası

UtkuRS

Kilopat
Makaleler
2
Bir Acer laptop ile uğraşıyorum ve ciddi bir sorun yaşıyorum. Windows 10 kurduktan sonra ne zaman sürücüleri yüklemeye başlasam, bilgisayar tamamen donuyor ve ardından MACHINE_CHECK_EXCEPTION hatası alıyorum. Yeniden başlatmaya çalıştığımda da sistem yükleme ekranında donuyor ve Windows açılmıyor.

Şu ana kadar yaptıklarım:
  • RAM testi (Memtest86): testi geçti, sorun görünmüyor.
  • disk imajı: USB ve farklı kaynaklardan olmak üzere iki kez yazdırdım, imajda bir hata yok.
  • depolama: 3 farklı HDD/SSD ile kurulum yaptım, ancak sorun devam etti.
  • ekran kartı sürücüsü: sürücü yüklendikten sonra donma ve çökme meydana geliyor.
Cihazda ısınma sorunu yok, ancak ekran kartı arızası olabileceğinden şüpheleniyorum. Sizce doğrudan ekran kartına mı yönelmeliyim, yoksa başka bir donanımsal/yazılımsal sorun olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba.

Minidump dosyalarını alabiliyor muyuz?

Sisteme hiçbir şekilde ulaşılamıyorsa kurulum flaşı varsa elinizde Otomatik Onarım kullanarak onarmaya çalışın, sisteme erişilebilirse paylaşırsınız.

Şahsen ben de sizinle aynı fikirdeyim, eski model Radeon ekran kartları bir süre sonra böyle sorunlara yol açabiliyor.
BIOS üzerinden ekran kartını UMA yapabiliyorsanız bu şekle getirip sistemi kullanmayı deneyin,

Hiren's Boot CD ile Cihazı açtım ve DDU ile Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silmeye çalıştım. Silmeyi başarsada 4 tane dosyayı silemediğini belirten bir hata aldım fakat cihazı yeniden başlattığımda Windows'a giriş yapabiliyordum ve Ekran kartı Görev Yöneticisinde gözüküyordu. Ayrıca Aygıt Yöneticisinde de Ekran kartıyla ilgili bir uyarı işareti yoktu. Dump dosyasını Hiren's Boot CD üzerinden kopyalamıştım ama dosya şuan yok fakat Windows Üzerinden Olay görüntüleyicisini açtığımda Kernel Power 41 Hatası varmış onla ilgili olan XML görünümünü yüklüyorum.

Günlük Adı: System
Kaynak: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Tarih: 19.02.2025 22:14:52
Olay Kimliği: 41
Görev Kategorisi63)
Düzey: Önemli
Anahtar sözcükler70368744177664),(2)
Kullanıcı: SYSTEM
Bilgisayar: DESKTOP-JES9CCO
Açıklama:
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
Olay Xml'si:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>8</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2025-02-19T19:14:52.7864975Z" />
<EventRecordID>381</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-JES9CCO</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
<Data Name="Checkpoint">0</Data>
<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data>
<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
<Data Name="CsEntryScenarioInstanceIdV2">0</Data>
<Data Name="LongPowerButtonPressDetected">false</Data>
</EventData>
</Event>

İsterseniz Minidump dosyasını tekrar oluşturmak ve aynı hatayı tekrar almak için Ekran kartı sürücüsünü tekrardan yüklemeyi deneyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…