Acer E5-571G-56NF HDD'yi görmüyor

stackoverflow

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, elimde Acer E5-571G-56NF modelinde bir laptop var ve bu laptop hard Disk'i görmüyor. Önce bilgisayarın başından geçenleri anlatayım.
Bu Laptop'u ben bir gün kullandım ve kapattım. Sonraki gün Laptop'un açma tuşuna bastığım zaman çalışıp 1-2 saniye içinde kapandı ekrana hiç görüntü gelmedi sadece fan sesi geldi. Birkaç defa denedim çalışmadı. Şarj aleti veya batarya ile ilgili problem olduğunu düşündüm önce ve Laptop'u bir bilgisayar tamircisine götürdüm, bilgisayar tamircisi telefon edip Laptop'un IO çipinin yandığını ve işlem maliyetinin 250-300 civarında bir maaliyet olacağını söylemişti parça yurtdışından geliyormuş bende dolar belki ucuzlar diye o dönem vazgeçmiştim. Aradan biraz zaman geçtikten sonra bilgisayarı başka bir tamirciye daha gösterip ve tekrar ilk götürdüğüm tamirciye tekrar götürdüm, ve tamirci bu sefer anakartın değişmesi gerektiğini söyledi ve aşağı yukarı Laptop'u satın aldığım fiyata denk gelen bir fiyat belirtiler ve vazgeçtim.

Sonra biraz zaman geçtikten sonra bir yakınımın tanıdığı bir tamirciye verdim bilgisayarı, onlarda Ankara'da bir firma ile anlaşmalı oldukları için oraya göndermişler ve bilgisayar yapılmıyor diye geri gönderilmiş. Ben bir süre bilgisayara erişimim yoktu. Ve bir gün canım sıkkın otururken laptop aklıma geldi ve denemek istedim ve açma tuşuna bastım bilgisayar açıldı ve no bootable device yazıyordu. Bende işletim sistemi kurulu değil herhalde diye, elimde mevcut olan bir USB'ye Ubuntu kurdum ve bilgisayara takıp, livecd olarak yani kurulumsuz olarak çalıştırdım ve şaşırdım bilgisayar sıfır sıkıntısız çalışıyordu Wi-Fi'ye bağlayıp YouTube'a bile girdim.

Bilgisayarı kapattım ve hemen elimdeki USB belleğe Windows 10 kurulumu dosyasını yazdım. Bilgisayara taktım çalıştırdım ancak kurulum ekranında harddiskin gözükmediğini gördüm. Harddiskin bozuk olabileceği aklıma geldi ve harddiski söküp bir bilgisayarcıya götürdüm ve harddiski sıfırlamalarını ve bozuk olup olmadığını kontrol etmelerini istedim, bilgisayarcı harddiski bilgisayarına takıp denedi ve harddiski sıfırladı harddiskde bir sorun yoktu.

Ben de laptopun harddisk soketinde bir problem olabileceğini düşünüp CD ROM tarafından hardisk takma aparatlarından satın aldım ve harddiski monte edip bilgisayara taktım, Windows 10 kurulum USB'sini de takıp bilgisayarı format atmaya başladım ve bu sefer harddiski kurulum ekranında gördüm ve seçip kurulum işlemine başladım, format tamamlandıktan sonra bilgisayar yeniden başladı ve yine aynı yazı çıktı ekrana no bootable device. Tekrar format atmak istedim ancak bu sefer harddiski gözükmüyordu. Harddiskin sağlam olduğundan eminim, başka bilgisayara takıp denemiştim. Ayrıca BIOS ekranın da harddisk gözükmüyor.

BIOS fotoğraflarında da görüldüğü üzere HDD kısmında none yazıyor.
Bilgisayarcılar büyük ihtimalle bana yalan söylemişler çünkü bilgisayarın anakartı yanmış olsa, bilgisayarın hiçbir şekilde açılmaması gerek ama ben Live CD Ubuntu ile USB'den çalıştırdım ve bilgisayar gayet düzgün çalışıyordu YouTube'dan müzik bile dinledim. Harddisk soketinin bozuk olduğunu düşünsek, cdrom tarafından da aparat yardımıyla da laptopa taktım.
Ek not: BIOS pili zayıf ya da bitik olabilir, birkaç defa tarihi ayarladıktan sonra, sonraları tarihin değiştiğini fark ettim.
Arkadaşlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ne yapmalıyım? En son aklıma SATA-USB kablolardan almak geldi, harddiski laptopa USB'den bağlayıp kullanmak.

Bilgisayar özellikleri:
Acer E5-571G-56NF.
1000 GB HDD.
Intel i5-5200U.
6 GB DDR3L RAM.
NVIDIA GeForce 820M.

Dosya Ekleri

• 20201017_224550.jpg
    76,5 KB · Görüntüleme: 101
  • 20201017_224720.jpg
    190,4 KB · Görüntüleme: 100
  • 20201017_224819.jpg
    188,6 KB · Görüntüleme: 100
  • 20201017_224835.jpg
    172,9 KB · Görüntüleme: 99
  • 20201017_225926.jpg
    136,5 KB · Görüntüleme: 101
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…