Bu gün asusun bahsedilen kasasını inceledim ekran çok iyi değil gerçekten bariz hissediliyor bir de klavyesi böyle bombeli duruyor sanki basınca çöküyor. m2 ve usb 3.1 bunlar eksleri. Harici bir ekran ve klavye ile bunlar aşılır ama şu iki slotun olması lazımdı.
Bu gün asusun bahsedilen kasasını inceledim ekran çok iyi değil gerçekten bariz hissediliyor bir de klavyesi böyle bombeli duruyor sanki basınca çöküyor. m2 ve usb 3.1 bunlar eksleri. Harici bir ekran ve klavye ile bunlar aşılır ama şu iki slotun olması lazımdı.
m2 slotu harici sdd takmaya yarayan bir slot m2 sdd yazarsan çıkar belki şimdi pek reveçta değil ama bir kaç seneye olmazssa olmaz olacak bence usb type c ise yeni nesil usb portu aktarım hız farkı var birde yeni nesil cihazlarda bu port olacak. Evet acerda var hatta ssd m2 slotuna takılmış.
m2 slotu harici sdd takmaya yarayan bir slot m2 sdd yazarsan çıkar belki şimdi pek reveçta değil ama bir kaç seneye olmazssa olmaz olacak bence usb type c ise yeni nesil usb portu aktarım hız farkı var birde yeni nesil cihazlarda bu port olacak. Evet acerda var hatta ssd m2 slotuna takılmış.
Bende aynı ikilemde kaldım hepsiburada sepette de 100 tl indirim yapmakta 2500 tl oluyor. Benim gibi taksitli alacaklar için vade farkıda yok. Asus ebrar bilgisayarda 3000 tl ye yaklaştı. Acere çok daha yakınım, var mı acer alan?
Acer 40 yıllık marka güvenilirliği ve tecrübesi konusunda bence kimse şüphe etmesin. 1997 de aldığımız bir acer marka pc nin klavyesi defalarca kez yere düşmesine üzerine yemek dahi dökülmesine rağmen ancak geçen sene emekli oldu... Emekli oldu dediğim iki çekiç vursan yine çalışır duruma gelecek. Ayrıca bahsettiğim pc 4 sene evveline kadar aktif bir şekilde kullandığım bir pc idi. 15 yıl sorunsuz kullandım hani ram miktarı parçaları falan eski olmasa gene ona devam edecektim. Şu an kaldırdık ama kursan gene sorunsuz çalışır... Uzun lafın kısası Acer'dan korkmayın sizi yarı yolda bırakmaz tabi eğer hala eskisi gibi kaliteli bir firma ise...
ACER laptopu 1 haftadır kullanıyorum gerçekten beklentilerimin üzerinde bir cihaz.
artılarını eksilerileri tek tek yazayım almak isteyen arkadaşlara faydam olsun
Artıları:
-cihazın klavye civarı metal oalrak üretilmiş plastik sanıyordum daha sağlam duruyor metal olunca
-17.3 inç 1920x1080 Full HD dev ekranı ips kalitesinde çok canlı normal laptoplardaki gibi pikseller belli bile değil hp ve lenovoda bunu çok görmüştüm bunda yok
-şarjı 14 saat gitti pil tasarrufu açık şekilde tam 14 saat internete girdim
-i7 performansında 7.nesil i5 kullanmışlar aşırı hızlı tabi ssd ninde etkisi var
-yüksek sesli doubly hoparlörler mevcut
-ddr4 ram anında işlem yapılıyor tam bir fiyat/performans laptop
-5 usb var (2 USB3.0 / 2 USB2.0 /1 USB TYPE C)
-mSata ile 128 SSD eklenmiş ayrıyetten 1 TB HDD eklenmiş bence çok iyi.
EKSİLERİ;
-klavyesi biraz boyutuna göre küçük kalmış gibi daha büyük tuşlar eklenebilirdi
-Power tuşu klavye üzerinde bunu kasa üzerinde ekleseler daha iyi olurmuş ama oyun oynarken yanlışlıkla basınca kapanma olayı falan yok en az 5 sn basılı tutmanız gerekiyor ve 5sn basılı tutunca acer güç menüsü geliyor oradan kapat yeniden başlat bekleme vs geliyor
-laptop biraz kalın gibi duruyor ve ağır ama özelliklerini göz önüne alınca hak verebiliyoruz
-çerçevesi kalın olmuş samsung ve sonyler gibi biraz daha ince çerçeve olabilirdi.
-klavyedeki çok kullanılan tuşlar ses açma ses kısma ışık vs hep FN tuşu ile birlikte çalışıyor dell deki gibi değil
YANİ KISACA KLAVYEDE BAŞARISIZ DİYEBİLİRİM KENDİ ŞAHSİ DÜŞÜNCEM
AMA GENEL ANLAMDA DOLAR 3.11 OLMUŞ KASIM 2016 İÇİN 2600 TL FİYATI ÇOK DA UYGUN BİR LAPTOP