Acer ES1-571 overclock yapılabilir mi?

Makaleler
40
Daha fazla  
RAM
4 gb 1333 MHz ram
Ekran kartı
HD grapichs 5500
İşlemci
İ3 5050 u
Sorum başlıkta bu laptopa OC yapılır mı? Maksadım oyunlarda bir tık yüksek FPS almak bir arkadaş HD4000'e yapmıştı bayağı FPS'i artmıştı.

İşlemciye olmaz sanırım, ama ekran kartına MSI Afterburner ile yapabilirsin.

Tabii laptoplara OC'yi önermiyorum, orası ayrı mevzu. Sıcaklıkları olabildiğince dengede tut.

İşlemciye olmaz sanırım, ama ekran kartına MSI Afterburner ile yapabilirsin.

Tabii laptoplara OC'yi önermiyorum, orası ayrı mevzu. Sıcaklıkları olabildiğince dengede tut.

Tam açıklar mısınız laptop bana ait değil arkadışımın ne olursa olsun OC olsun diyor.

Tam açıklar mısınız laptop bana ait değil arkadışımın ne olursa olsun OC olsun diyor.

Tabii.

Laptopların termal çözümleri masaüstü bilgisayarlara göre daha zayıftır, ve değiştirmesi de pek kolay değildir. Zaten laptopların kasaları ve soğutma çözümleri içerisindeki donanımı aşırı serin tutamaz, bunun üstüne OC de eklenince sıcaklıklar daha da yukarı fırlar ve sıcaklıklar yukarı çıktığında sistem performans düşüreceği için (daha serin olmak için) OC'nin bir anlamı kalmaz.

Burada arkadaşının laptopunun mevcut sıcaklık değerlerine bakıp ona göre karar vermemiz lazım, oyunlarda 60 dereceyi geçmeyen bir yapısı varsa makul bir OC yapılabilir ancak halihazırda 80 dereceleri gören bir laptopa OC yapmak zararlı olabilir.

@Sir Benjamin Afterburner'dan nasıl yapacak peki olmuyor dedi.

MSI Afterburner'ı ilk açtığında zaten karşısında ekran kartının değerleri olması lazım, yeni bir profil oluşturup oraya yapmak istediği değerleri OC yapmadan önceki ilk değerlere bakarak girebilir.

İlk değerlere bakmasının sebebi OC'nin dozunu kaçırmamak. Power Limit'i de düzenleyebilir isterse eğer varsa. Fotoğraf atabilirse güzel olur.

OC yapılamaz. Hem ekran kartına hem işlemciye OC yapılamaz. Hk olsaydı belki bir nebze belki h olsaydı üretici izin verdiği sürece olur ama u modellerde OC desteği yok.

@Umut Nas

Önce Core Clock kısmına dediğim gibi default frekansları göz ederek bir değer girsin, sonra sol taraftaki onaylama tuşuna basıp sağ taraftaki kaydetme butonuna basarak profil oluşturmalı. Bunu yapınca olması lazım.

OC yapılamaz. Hem ekran kartına hem işlemciye OC yapılamaz. Hk olsaydı belki bir nebze belki h olsaydı üretici izin verdiği sürece olur ama u modellerde OC desteği yok.

Peki oyundan yüksek FPS almasını nasıl sağlayabiliriz en düşük ayarlarda 20 FPS oynuyor mesela ETS 2'de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…