Acer Extensa 15 no bootable device hatası

SenseiEno

Centipat
Daha fazla  
Acer Extensa 15 modelini kullanıyorum. Alalı 2 ay falan olmuştur. Geçen gün film indirirken bir yavaşlık fark ettim. Sonra bir anda bu hata çıktı. Hard disk sentinal programı ile kontrol ettiğimde hiçbir sorun olmadığını gördüm. Laptopun altına kulağımı getirdiğimde hafif çok az bir cızırtı duydum. SSD'ler çalışırken ses çıkarır mı? Ayrıca bu hata neden oldu? İleride sorun yaratır mı?

Bir daha hata vermesini beklemeli miyim? Şu an 1saattir açık durumda hata vermedi.

Laptopların altında bir bant oluyor. Bant yoksa kasanızın açılmasına izin veren bir firmadır. Bkz. Monster. Bant varsa bandı çektiğiniz anda garanti dışı kalır. Bkz. Casper, HP. Ama yeni aldıysanız aşağıdakilerle uğraşmayıp direk firmaya arızalı ürün diye gönderebilirsiniz. Ya da ürün arıza verdi gibi. Satın aldığınız yere de gönderseniz Acer'in Türkiye'de illaki ki bir yetkili servisi vardır. Orasıyla iletişime geçilip gereken şeyler uygulanabilir. Şimdi bant varsa sıkıntı çünkü.

Laptop için çok yapabileceğiniz bir şey yok zaten. BIOS'tan SATA moduna bakın. AHCI veya Auto değilse ona getirin.

Mavi ekran alıyorsanız söyleyin.

Bilgisayarınız açıkken CrystalDiskInfo ile sağlık durumunuza bakın. CrystalDiskMark ile SSD'niz doğru hızda çalışıyor mu? Ona bakın. HD Tune ile error scan yapın. Bad sector var mı bakın. Health kısmında bir uyarı veriyor mu kontrol edin.

RAM testi yapabilirsiniz Link'inde anlatımı var.

Tahminimce SSD'niz arıza yapmış olabilir. Format atmayı deneyebilirsiniz. Ya da formattan önce bir virüs temizliği deneyebilirsiniz.
Aşağıdaki linkten Kaspersky Total Security'i indirin. 30 gün deneme sürümü verecektir. Uygulamayı kurduğunuzda deneme sürümünü aktifleştirin. Güncellemeye tıklayıp bitmesini bekleyin. Güncelleme bittiğinde tam taramaya tıklayın ve çıkan virüsleri silmesini isteyin. İşlem bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Kaspersky link:

Saygılarımla.

Sağlık iyi . Hd tune de bad sector taraması yaptım. Hata vermedi.
Yine hata verdi. Sağlığı da iyi çıktı. Bad sector çıkmadı.

Son düzenleme:
HDD kaynaklı olabilir. Ayrıca SATA kablosu ile ilgili de olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD kaynaklı olabilir. Ayrıca SATA kablosu ile ilgili de olabilir.
Bad sector taraması yaptım hata vermedi. Sağlık iyi gözüküyor. Yazma hızında da sorun yok. Biraz önce mavi ekran verip kendini kapadı, sonra açılırken no bootable device hatası verdi yine. Boot menüsünden Uefi yi Legacy yapın dedi bazıları. Boot menusune giremiyorum. Biosa giriyorum ama Uefi değiştirmiyor.

Boot menüsüne girememek ve "no bootable device" hatası olması HDD'i işaret ediyor. Başka HDD ile dener misiniz Boot etmeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…