Acer KA242Ybi, Flicker çizgileri nasıl kaybolur?

Yer
Milky Way
Acer KA242Ybi 23.8" 75Hz 1ms monitör kullanıyorum. Gri veya Siyaha doğru çalan renklerde, ekranımda yatay olarak "flicker" çizgileri görüyorum.
Görüntüyü 60 Hz veya 75 Hz yaptığımda hiçbir şey değişmiyor. Sizce bunun sebebi anakartımın kalitesiz olması mı yoksa monitörün kötü olması mı?

(Çizgiler beyaz alanlarda farkedilemiyor.)

"Low Dimming" diye geçiyormuş.
Onu açar mısınız?

Eğer olmazsa monitörü 1ms modunda mı kullanıyorsunuz?
Low Dimming parlaklık ile ilgili. Ayrıca bir "Low Dimming" modu yok.
KEndi uygulaması üzerinde tepki hızını değiştirebileceğim bir yer yok sanırım. "Tepki hızı Gstrm" olarak bir sekme var, Altında: Kapama Normal Ekstrem olarak 3 farklı ayar var. Ben kapalı kullanıyorum.

@chon

FreeSync açıksa kapatın. Düzeleceğini çok sanmıyorum ama stabiliteyi bozabiliyor bazen, virtakım sorunlara yol açabiliyor nadiren.

Monitörde ekstra bir ayar açtıysanız kapatın.

60Hz'de denemişsiniz, 59Hz'de de deneyin. Çözenler oluyor böyle.

FreeSync sadece AMD kartlarla çalışıyor zaten. Ben intel üzerinden görüntü alıyorum. (Laptop ile kullanıyorum ekranı)

Intel HD Grafikleri Denetim Paneli üzerinde sadece 60 Hz ve 75 Hz seçebiliyorum. Çok yüksek ihtimalle yenileme hızı ile ilgili bir durum olduğunu tahmin ediyorum.

@chon Görüntü ayarlarından gelişmiş görüntü ayararını seçip, oradan da "ekran 1 için görüntü bağdaştırıcısı"nı seçip oradaki ayarlardan da değiştirmeyi deneyin, daha ayrıntılı seçenekler olabilir orada.

Evet, oradan da baktım ancak 60 ve 75 var yalnızca. @SkyRose
Monitör üzerinden information'a girdim belki şu detay bize yardımcı olabilir:

Resolution
1920x1080

H/V Frequency
H 68 KHz V 60 Hz

Aynen bu şekilde yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…