Acer Laptop Boot menu sırası değişmiyor

alreadydead

Zeptopat
Daha fazla  
Görseller mevcut. Toshiba olanı SanDisk'e kopyaladım. BIOS'tan SanDisk'i 1. sıraya alıyorum. Boot menu değişmiyor. +, -, F5, F6 hiçbir şey çalışmıyor. SanDisk'i nasıl yukarı çıkartacağım? Manuel olarak o diskten başlatabiliyorum, sıkıntı yok. Secure Boot'u kapatıyorum etkisi var mı diye bir şey değişmedi.

Dosya Ekleri

• 1626763592633.jpg
    1626763592633.jpg
    68,4 KB · Görüntüleme: 239
  • 1626763592642.jpg
    1626763592642.jpg
    94,7 KB · Görüntüleme: 146
Görseller mevcut. Toshiba olanı SanDisk'e kopyaladım. BIOS'tan SanDisk'i 1. sıraya alıyorum. Boot menu değişmiyor. +, -, F5, F6 hiçbir şey çalışmıyor. SanDisk'i nasıl yukarı çıkartacağım? Manuel olarak o diskten başlatabiliyorum, sıkıntı yok. Secure Boot'u kapatıyorum etkisi var mı diye bir şey değişmedi.

FN+F5 yapmayı deneyin.

İlk resimin en altında "change value" yazan kısımda hangi tuşları söylüyorsa onlar ile değişeceksiniz. F5, F6 ise "FN" tuşuna basılı tutup yapmayı deneyin.

Genelde her bilgisayarda ilk boot edilecek şeyi seçebileceğin bir tuş bulunuyor. F8, F12 gibi. Eğer format atacaksan senin bilgisayarında hangisi ise bu tuşlara basarak belleği seçip boot edebilirsin.

FN+F5 yapmayı deneyin.

İlk resimin en altında "change value" yazan kısımda hangi tuşları söylüyorsa onlar ile değişeceksiniz. F5, F6 ise "FN" tuşuna basılı tutup yapmayı deneyin.
Yok hocam bunlar da çalışmıyor. Boot menu'de zaten info kısmında sadece yukarı aşağı gidebilirsin yazıyor.

Genelde her bilgisayarda ilk boot edilecek şeyi seçebileceğin bir tuş bulunuyor. F8, F12 gibi. Eğer format atacaksan senin bilgisayarında hangisi ise bu tuşlara basarak belleği seçip boot edebilirsin.

Bir şey kaçırmadıysam bütün klavyeyi gezdim :)

BIOS güncel mi?

Değil. Güncelleyip yine f5 f6 mı denemeliyim?

Teşekkürler her cevap için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı