Merhaba,
Cihazımı 2024 Şubat ayında satın aldım. Satın aldığımdan itibaren driver sorunları bugüne kadar peşimi bırakmadı. Başta internet bağlantı sorunları yaşarken bu sorunlar NitroSense uygulamasına doğru kaydı. Mevcut durumda NitroSense uygulaması hiç açılmıyor veya açılsa bile hiçbir işlem yapılamıyor.
Tüm driverları sildim ve kendi sitesinden baştan kurdum, sonrasında güncellemeleri aldım ve buna rağmen sorunum düzelmedi. Onlarca driver kurdum sorunlar hiçbir şekilde peşimi bırakmıyor.
Konuyla ilgili olarak Acer yetkili servisini aradım ve bana tek bir soru sordular. "Pro mu kullanıyorsunuz Home mu?". Ben de Pro kullandığıma dair dönüş yaptım ve sorunun bu yüzden kaynaklandığı söylendi. Yetkili serviste çalışan 2 personel de aynı şekilde dönüş yaptı ve Home sürümüne geçmemi söylediler. Bende kendilerine Acer'in bu konuyla ilgili bir güncelleme yapıp yapmayacağını sordum ve güncelleme olmayacağını, tüm driverların yalnızca Home sürümünü desteklediğini söylediler.
Günün sonunda Linux kullanmıyoruz, tek bir işletim sistemi seçeneğimiz var. Buna rağmen tek bir işletim sisteminin yan sürümünü bile desteklenmiyorsa neden yazılım üretiyorsunuz? Yalnızca Windows 11 Home için mi?
Şu anda cihazım RTX 4070 ekran kartına bağlı kalmış durumda. NitroSense çalışmadığı için ne fan kontrolü, ne RGB kontrolü ne de ekran kartı seçimi yapamıyorum.
Benimle benzer sorunlar yaşayan var mı? Bu konuda bir duyum aldınız mı?
Duruma göre mecburen Home sürümüne geçiş yapacağım fakat bu beni oldukça kısıtlıyor ve bazı uygulamalardan, hizmetlerden mahrum kalıyorum.
Eğer Home sürümüne geçtiğimde dedikleri gibi tüm sorunlarım düzelirse bir daha asla Acer satın almayacağımı da bildirmek isterim. Bu kadar kötü bir yazılım desteği olamaz. Her ne kadar güçlü bir laptop olsa bile yazılım desteği ve driver olmadıktan sonra çöpten başka bir şey değil.
Dipnot: Cihazımın garantisi devam ediyor ve bakım yaptıracaktım fakat yalnızca tek bir servis noktaları varmış ve yaklaşık 20 - 30 günlük bir servis süresi olduğu söylendi. Yapılacak işlem sadece termal macun değiştirmek. Gerisini siz düşünün.
Saygılar.