Acer Nitro 16 çözünürlüğü 1080p yapınca ekran bulanıklaşıyor

EndoBero

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba laptopum ilk geldiğinde 2560x1600 çözünürlükteydi. Bunu 1920x1080 yaptığım ancak su an ekran tam dolmadı üst ve alt taraflarda siyah bosluklar var ayrıca akıcılık anlamında iyi hisettirmiyor. Hz sanki 60 mış gibi geliyor.ek olarak görüntü hafif bulanık gibi. Çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• resim_2025-09-08_170422767.png
    resim_2025-09-08_170422767.png
    226,8 KB · Görüntüleme: 34
Çünkü ekranınızın doğal çözünürlüğü 16:10 formatta 2K. Siz 1080p'ye çekince doğal olarak tam dolmaz ve daha düşük çözünürlükte kullandığınız için kalite düşer. Neden böyle bir değişiklik yapma ihtiyacı duydunuz?

Çünkü ekranınızın doğal çözünürlüğü 16:10 formatta 2K. Siz 1080P'ye çekince doğal olarak tam dolmaz ve daha düşük çözünürlükte kullandığınız için kalite düşer. Neden böyle bir değişiklik yapma ihtiyacı duydunuz?

Ben 1080P'ye cok alısıgım o yüzden laptop 2K gelince garipsedim. Bu yüzden degistirmeyi denedim. Bir de oyunlarda falan 1080p 2kya göre daha cok FPS veriyor diye biliyorum bunun da etkisi oldu. Sizce 2K'da kullanmaya devam edeyim mi bu kafamı karıstıran seyler önemsenecek seyler mi?

Ben 1080P'ye cok alısıgım o yüzden laptop 2K gelince garipsedim. Bu yüzden degistirmeyi denedim. Bir de oyunlarda falan 1080p 2kya göre daha cok FPS veriyor diye biliyorum bunun da etkisi oldu. Sizce 2K'da kullanmaya devam edeyim mi bu kafamı karıstıran seyler önemsenecek seyler mi?
1600P ekranda 1080P ile 1080P ekranda 1080P arasında ne yazıkki uçurum oluyor oyüzden 1600P kullanın mümkünse. Oyunlarda ise DLSS/FSR gibi teknolojileri açarsınız artık.

Gündelip kullanımda zaten 1600P daha uygun olur. Ayrıca monitörünüz 16:10 çözünürlükte olduğu için 16:9 çözünürlüklerde siyah bar oluşması doğal. NVIDIA ayarlarından "Tam ekran ölçeklendirme" tarzında bir ayar açınca düzelir ama ozamanda görüntü yukarıdan çektirilmiş gibi durar, oyüzden 16:10 çözünürlükler kullanın en doğal görüntü için.

Ekranınızın doğal çözünürlüğü o olduğu için, evet. Ayrıca oyunlardaki ayarları biraz kısarak ve DLSS gibi teknolojileri kullanarak FPS artırımı yapabilirsiniz.
Bundan da memnun olmazsanız o zaman yanlış laptop tercih etmişsiniz demektir :)

1600p ekranda 1080p ile 1080p ekranda 1080p arasında ne yazık ki uçurum oluyor o yüzden 1600p kullanın mümkünse. Oyunlarda ise DLSS/FSR gibi teknolojileri açarsınız artık.

Gündelip kullanımda zaten 1600p daha uygun olur. Ayrıca monitörünüz 16:10 çözünürlükte olduğu için 16:9 çözünürlüklerde siyah bar oluşması doğal. NVIDIA ayarlarından "tam ekran ölçeklendirme" tarzında bir ayar açınca düzelir ama o zamanda görüntü yukarıdan çektirilmiş gibi durar, o yüzden 16:10 çözünürlükler kullanın en doğal görüntü için.

Merhaba su an fikrim degisti ellemeyecegim ama az önce bir konuda arkadas CRU ile bir seyler yapın demis. Ben de bunun üzerine şöyle bir şey yaptım. Bunu yapınca 2560x1600'de de Hz düsükmüs gibi hissettirmeye basladı. Bu yaptığım ayarı geri almamın bir yolu var mı?

Merhaba su an fikrim degisti ellemeyecegim ama az önce bir konuda arkadas CRU ile bir seyler yapın demis. Ben de bunun üzerine şöyle bir şey yaptım. Bunu yapınca 2560x1600'de de Hz düsükmüs gibi hissettirmeye basladı. Bu yaptığım ayarı geri almamın bir yolu var mı?
Uygulamadan yaptığınız ayarı silin ve uygulamayıda kaldırın. Sonrasında NVIDIA uygulamasından orjinal ayarları seçip, "Değişken yenileme hızı." özelliğini kapatın.

Uygulamadan yaptığınız ayarı silin ve uygulamayıda kaldırın. Sonrasında NVIDIA uygulamasından orjinal ayarları seçip, "Değişken yenileme hızı." özelliğini kapatın.
çok teşekkür ederim🙏🙏

Ekranınızın doğal çözünürlüğü o olduğu için, evet. Ayrıca oyunlardaki ayarları biraz kısarak ve DLSS gibi teknolojileri kullanarak FPS artırımı yapabilirsiniz.
Bundan da memnun olmazsanız o zaman yanlış laptop tercih etmişsiniz demektir :)

Normalde masaustu kullanıyorum laptop ve monitorlerden anlamıyorum aslında arastirarak aldim ama sadece donanimlarina sogutmasina ve testlerine baktım. 2kya alisirsam sorun olmaz gibi. Teşekkür ederim yardim icin 🙏

çok teşekkür ederim🙏🙏

Normalde masaustu kullanıyorum laptop ve monitorlerden anlamıyorum aslında arastirarak aldim ama sadece donanimlarina sogutmasina ve testlerine baktım. 2kya alisirsam sorun olmaz gibi. Teşekkür ederim yardim icin 🙏
Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Alıştıktan sonra geri dönemeyeceksiniz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı