Acer Nitro 16 için RAM önerisi

Alaf

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bende Acer Nitro 16 laptop var. Kendisi tek slot 16 GB DDR5 4800MHz RAM ile geliyor. 2. RAM slotu boşta, ona da bir DDR5 16 GB 4800MHz takmak istiyorum. İçindeki RAM'in seri numarasına kadar öğrendim fakat diğer RAM'lere kıyasla biraz daha pahalı. Eğer farklı bir marka DDR5 4800MHz RAM takarsam sıkıntı yaşayabilir miyim ya da sistem içinde zararı olur mu? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşlar, bende Acer Nitro 16 laptop var. Kendisi tek slot 16 GB DDR5 4800MHz RAM ile geliyor. 2. RAM slotu boşta, ona da bir DDR5 16 GB 4800MHz takmak istiyorum. İçindeki RAM'in seri numarasına kadar öğrendim fakat diğer RAM'lere kıyasla biraz daha pahalı. Eğer farklı bir marka DDR5 4800MHz RAM takarsam sıkıntı yaşayabilir miyim ya da sistem içinde zararı olur mu? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Hocam merhaba, konudan bağımsız olarak sanırım laptop bakarken Victus yerine Nitro 16 almışsınız. Memnun musunuz? Ben ikisi arasında kaldım da.

Hocam merhaba, konudan bağımsız olarak sanırım laptop bakarken Victus yerine Nitro 16 almışsınız. Memnun musunuz? Ben ikisi arasında kaldım. Da.

Ben de ikisi arasında kalmıştım fakat sonradan biraz daha araştırdığımda Victus'larda ekran %100 sRGB yazmasına rağmen çoğu kişiye farklı ekran gidiyormuş ve bu laptopu alırken de indirim yakalamıştım o yüzden aldım.Aşırı bir farkları yok sadece ekran 165Hz ve sRGB olmayabilir.

Ben de ikisi arasında kalmıştım fakat sonradan biraz daha araştırdığımda Victus'larda ekran %100 sRGB yazmasına rağmen çoğu kişiye farklı ekran gidiyormuş ve bu laptopu alırken de indirim yakalamıştım o yüzden aldım. Aşırı bir farkları yok sadece ekran 165Hz ve sRGB olmayabilir.

Hocam kalite veya ısınma bakımından sorun yaşıyor musunuz? Bir de Online mı aldınız mağazadan mı?
Victus'ların ekranına gelecek olursak hocam iki türlüsü satılıyor, %45NTSC ve %62.50sRGB. Bir bakayım belki %100sRGB vardır. İlginiz ve alakanız için teşekkürler.

Hocam DDR5'lerde uyum sorunu olduğunu yazan biri var. Crucial RAM öneriyorlar. Seri numarasını paylaşmak sıkıntı yapmıyorsa paylaşabilir misiniz, yardımcı olabilecek arkadaşlar için bilgilendirmiş olursunuz.

Son düzenleme:
Hocam kalite veya ısınma bakımından sorun yaşıyor musunuz? Bir de Online mı aldınız mağazadan mı?
Victus'ların ekranına gelecek olursak hocam iki türlüsü satılıyor, %45NTSC ve %62.50sRGB. Bir bakayım belki %100sRGB vardır. İlginiz ve alakanız için teşekkürler.

Hocam DDR5'lerde uyum sorunu olduğunu yazan biri var. Crucial RAM öneriyorlar. Seri numarasını paylaşmak sıkıntı yapmıyorsa paylaşabilir misiniz, yardımcı olabilecek arkadaşlar için bilgilendirmiş olursunuz.

Bu laptopu almamdaki diğer bir önemli sebep ise Victus'lar çift slot 2 adet 8 GB ile geliyor bu laptop ise tek slot 16 GB yükseltmek istediğimde daha kolay olması ve laptopa RAM ve SSD ekleme yaptığında bile garanti kapsamından çıkmadığı için büyük bir artı oldu benim için. Herhangi bir ısınma sorunu yaşamadım şu ana kadar genelde 70 derece civarlarında sürekli oyun oynamama rağmen. Bir de ek bilgi bu laptopun içindeki RAM Crucial değil Samsung.
Screenshot_1.png

CPU-Z indirip SPD ve Memory sekmelerini atabilir misiniz?
Screenshot_2.png

Bu laptopu almamdaki diğer bir önemli sebep ise Victus'lar çift slot 2 adet 8 GB ile geliyor bu laptop ise tek slot 16 GB yükseltmek istediğimde daha kolay olması ve laptopa RAM ve SSD ekleme yaptığında bile garanti kapsamından çıkmadığı için büyük bir artı oldu benim için. Herhangi bir ısınma sorunu yaşamadım şu ana kadar genelde 70 derece civarlarında sürekli oyun oynamama rağmen. Bir de ek bilgi bu laptopun içindeki RAM Crucial değil Samsung.Eki Görüntüle 2293794

Eki Görüntüle 2293796

Evet hocam araştırdım dediğiniz gibi %100sRGB diye satılan Victus'lardan bazıları %45 NTSC çıkabiliyormuş. %62.50 sRGB ve %45 NTSC aynı şeymiş yeni öğrendim. Tek slot 16 GB bana da lazım ben de 32'ye yükseltmek istiyorum sıkıntı olacak gibi bana da. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı