Acer Nitro 16 vs HP Omen 16

Umutisik1

Hectopat
İyi sosyaller herkese. Epey bir laptop arasından eleme yapıp aşağıda belirtmiş olduğum 2 model arasında kaldım.

Omen malzeme kalitesi olarak daha iyidir muhtemelen fakat Acer Nitro 16 2.5k ekran 165Hz 500nit sunuyor ve sıvı metal macuna sahip. Aynı zamamda 32 GB belleğe sahip fakat arada ciddi bir fiyat farkı olduğu için bunu artı olarak saymayacağım zaten o fiyat farkına Omen'in de kapasitesi arttırılabilir.

Asıl sormak istediğim Acer Nitro16 tercih etmek yerine 1080p Omen tercih edip ayrıyeten 27” 2K bir monitör almak mantıklı olur mu? Bu iki laptopu kullananlar var mı?

Bir de RTX 4070 2-3 sene sonra 2.5k da FPS konusunda yeni AAA oyunlarda gerileyebilir diye düşünüyorum. Bu durumda da çözünürlüğü düşürmek zorunda kalmak normal 1080P'den daha kötü bir görüntü sunar mı bana?

Kısaca 5K fazla verip 2.5k 500nit 32 GB'a değee mi? Omen'e de RAM ekleyebilirim fakat ekran değerlerini değiştiremem 🤔
Aşağıya görsellerle ikisinin de detaylı özelliklerini ekledim. Şimdiden teşekkürler.

Cihazlar;

IMG_0570.jpeg

IMG_0571.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Görselde cihaza artı nokta yazan kanal şahsi bir kullanım deneyimine sahip olmadığı için özellikle pil gibi bazı konularda yanılgıya düşüyor bence. Her iki cihazıda mağazada yan yana gördüm ve şahsen Omen'ın çok daha tok bir hissiyata sahip olduğunu söyleyebilirim. Ekran konusu ise kişisel bir durum, ben bütçem olsa modelleme ile uğraşacağım için Acer bana daha çok hitap ederdi. Ancak oyun oynamak için zaten laptop ekranları özellikle FPS oyunlarında yetersiz kalıyor ve ister istemez harici bir monitör ihtiyacı doğuyor. Eğer ki öncelikli amaç oyun oynamak ise bence Omen yanına da güzel bir monitör daha mantıklı gibi.

Görselde cihaza artı nokta yazan kanal şahsi bir kullanım deneyimine sahip olmadığı için özellikle pil gibi bazı konularda yanılgıya düşüyor bence. Her iki cihazıda mağazada yan yana gördüm ve şahsen Omen'ın çok daha tok bir hissiyata sahip olduğunu söyleyebilirim. Ekran konusu ise kişisel bir durum, ben bütçem olsa modelleme ile uğraşacağım için Acer bana daha çok hitap ederdi. Ancak oyun oynamak için zaten laptop ekranları özellikle FPS oyunlarında yetersiz kalıyor ve ister istemez harici bir monitör ihtiyacı doğuyor. Eğer ki öncelikli amaç oyun oynamak ise bence Omen yanına da güzel bir monitör daha mantıklı gibi.
Aynı zamanda yanımda üniye de götüreceğim haftada 1 falan muhtemelen laptobu. Rekabetçi oyunlarla çok işim yok. Omen bana da cazip geliyor ama aynı fiyata Nitro’nun 2.5k 500nit 3 ms ekran olması ve ramlerinin de çok fark yaratacağını düşünmesem de 5600mhz olması kafamı kurcalıyor. Omen de bu değerler 1080p 300nit 7ms 4800mhz. Tabi ekstra bir monitör alacaksam bu ekran farklarının pek de bir önemi kalmıyor.
Bu arada Omen ın linkdeki indirimi bitmiş :/ ve cihaz şuan en ucuz 54k ya var. 48k dayken almadık konu açtık 6k fark var şimdi arada 😄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı