Acer Nitro 16'da RTX 4060 GPU çalışmıyor

likeacash

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar olarak laptopa sahibim. Özellik olarak AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 140W'lık versiyonu var, 32 GB 5600Hz DDR5 RAM, Acer Nitro 16 modeli, cihazı aldığımdan beri bir sorun mevcut, cihazın fişini çektiğimde ya da elektrikler kesildiğinde, FPS sorunu yaşıyorum, cihazı geri sarja taktığımda ya da elektrik kesintisi düzeldiğinde FPS değerlerim halan düşük durumda kalıyor, sanırım 4060 devreye girmiyor, bilgisayarı 2-3 kere yeniden başlatmam gerekiyor düzelmesi için her seferinde, bunun çözümünü bulamadım bir türlü, BIOS sürümü olarak 1.15 kullanıyorum, grafik ayarlarında ve BIOS da only NVIDIA seçili, Windows 10 ve Windows 11'de de aynı sorun mevcut. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pildeyken FPS kaybı normal ama güç durumundayken değil. Normalde 1.15 de kalınmasını tavsiye ediyorum 7840HS Nitro'da ama 1.19 sürümünde bir EC güncellemesi var bu hata için yapılmış olabilir bu güncelleme denemekte fayda var.

Evet pildeyken FPS düşüşü gayet normal biliyorum ama, fişi taktığımda FPS sorunu devam ediyor 1-2 kere yeniden başlatmak bazen üşendiriyor düzelmesi için, ayrıca diğer BIOS sürümleride bazı sıkıntılar meydana geldiğini okumuştum o yüzden içimde pek fazla BIOS sürümü yükseltme isteği yok açıkçası.

7840HS Nitro 16'yı Türkiye'de alan ilk kişiyim diyebilirim. Yaklaşık 1 sene kullandım artından Helios Neo 16 geçtim Nitro'yu hala kardeşim kullanmaya devam ediyor ve bios sürümü 1.20 de.

138 Kişilik bir grubumuz var bu grupta 130 kişi Nitro 16 kullanıyor ve BIOS güncellemelerinde herhangi bir sıkıntı yaşayan olmadı şimdiye kadar. Sorunun çözümü için tavsiye ediyorum.

Gruba katıldım teşekkür ederim bu arada paylaşım için, sorunlar olarak artan güç tüketimi, fps düşüşü ve sıcaklık artışları olarak okumuştum, o yüzden şimdiye kadar yükseltme yapmadım, cihazı satın alalı yaklaşık 1 sene oldu diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…