Acer Nitro 3060 laptopta sürücüler nasıl kurulur?

ISO17

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam Acer Nitro 3060 serisi laptopu bugün teslim aldım temiz Windows 10 kurdum. Şimdi laptop icinde driverlar var gözüküyor ama karışık halde ben bunları hepsini kurmam mi gerekiyor yoksa manüel arayıp mi kurmalıyım?
Arkadaşlar ikinci bir sorum var, Windows'u kurdum daha sonra Acer Sense uygulamasını kurup beklemeye geçtim bir anda fanlar hızlandı işlemci sıcaklığı 77'ye çıkıp 64'e düştü ve bu sefer ben bıraktığımda 41 dereceydi. Arka planda bir güncelleme vs bir şey mi oldu acaba bu sıcaklık değerleri normal mi? Laptopta hiçbir şey yüklü değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun hocam. Ekran kartı sürücüsünü Nvidia üzerinden mi kurdunuz? Tam özellikleri nedir? Sıcaklık değerleri yükte nasıl, önemli olan budur.

Hayırlı olsun hocam. Ekran kartı sürücüsünü NVIDIA üzerinden mi kurdunuz? Tam özellikleri nedir? Sıcaklık değerleri yükte nasıl, önemli olan budur.

Mesajda yazdığım gibi Windows kurdum ve beklerken böyle bir olay gerçekleşti ne ekran kartı driver kurulu ne de başka bir şey. Ekran kartı sıcaklığı düşüktü tam hatırlamıyorum şimdi.

Ekran kartı sürücüsünü linkten indirip kurun.
Cihazın tam model numarası ve özellikleri nedir? Bunlarda çeşitler var. Bilmek gerekir.

Doğru haklisiniz. Şu ürün.
Şimdi mesela NVIDIA sitesine girip 3000 series notebooktan RTX 3060 mobili indirdim fakat kurmaya çalıştığımda setuptan.
NVIDIA grafik sürücüsü Windows bu sürümüyle uyumlu değildir.
Bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanım bulamadı.
Diye hata verip kapanıyor Windows 10 Pro 64 Bit kurdum ama yanlış bir işlem yok bu sorunu çözemedim.

Dosya Ekleri

• 20220223_131330.jpg
    265,1 KB · Görüntüleme: 49
Tamamdır hocam. İlk olarak Chipset ve dahili grafik birimi için olan sürücüleri de kurun.
"AMD Ryzen™ ve Athlon™ Mobil (Chipset) Sürücüler ve Destek | AMD" https://www.amd.com/en/support/chipsets/socket-fp5-mobile/amd-ryzen-and-athlon-mobile-chipset
Dahili olan içinse linkteki 21.10.2 olan WHQL sürücüyü yükleyip deneyin.
"AMD Ryzen™ 7 5800H Sürücüler ve Destek | AMD" https://www.amd.com/en/support/apu/...-processors-radeon-graphics/amd-ryzen-7-5800h
Daha sonra Nvidia olanı deneyin.

1. Linktekini indirip kurduğumda 3 tane güncel olmayan yazılım cıktı onları güncelledim daha sonra ise 2. Linkteki dosyaya yükledim herşey normal fakat ekran kartı driverinda aynı hatayı veriyor
Ayrıca şöyle birşey var bu AMD uygulamasında (2.linkte) grafik kartım dahili kart gözüküyor orada 3060 gözükmüyor acaba bu sebepten dolayı mi yazılım kurulamiyor anlamış değilim. Sabahtan beri uğraşıyorum çözemedim.

Bende de Acer Nitro var. Sitesinden SNID numaranıza göre uyumlu güncelleştirmelerin ve driver kurulumlarının hepsini kurabilirsiniz. Grafik kartın kurulumu için ise bilgisayarınıza Geforce Experience uygulamasını indirin ve kurun. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekran kartınızı algılar ve driver güncelleştirmelerini yapabilirsiniz. En olmadı Nvidia sitesinden sürücüleri yükle bölümünden otomatik cihaz belirleme özelliğiyle de en uyumlu Nvidia driverını indirebilirsiniz.

Harici olarak Windows Update'deki güncelleştirmeleri ve Care Center'daki güncelleştirmeleri denetleyip, uygun güncelleştirmeleri indirip kurmayı unutmayın.

Arkadaşlar bu sorunu çözemedim. NVIDIA canli desteğe bağlanıp yardim aldim ama onlar da anlamadı sorun nerede. Windows da olabilir deyince bir daha format atıp denedim yine olmadı en son SN girerek Acer sitesinde olan eski versiyon yazılımları yükledim bu şekilde devam edeceğim yola.
Vakit ayırıp yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…