Acer Nitro 5 2022 laptopun boştaki 62 derece CPU ve 44 derece GPU sıcaklığı normal mi?

BasillPrice

Hectopat
Daha fazla  
Nitro 5 AN515-58-79yk cihazım ve sıcaklıklarım böyle. PUBG, F1 22, The Last of Us'da 100 dereceleri rahatça görüyoruz. Henüz 4 aylık cihaz. Bu dereceler ne kadar normal acaba arkadaşlar? Altta çift fan ek bir soğutma kullanmama rağmen kolayca 100'lere tırmanıyoruz işlemcide. 3060'da bir sorun yok, 80'i çok nadir aşıyor.

Laptop soğutucum: Juo Windy Laptop Soğutucu

Bu değerler boştaki değerler arkadaşlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_17.png
    38,8 KB · Görüntüleme: 36
Hocam boştayken bu değerler çok normal değil sanki. Yani CPU için 62 derece fazla duruyor.

Hocam boştayken bu değerler çok normal değil sanki. Yani CPU için 62 derece fazla duruyor.
Ben de öyle düşünüyorum ama cihaz henüz çok yeni ve bu cihazı bakıma götürmek istemiyorum doğrusu. Belki de elimdeki derecelerden olacağım korkusu var. Siz ne tavsiye ederdiniz?

Ben de öyle düşünüyorum ama cihaz henüz çok yeni ve bu cihazı bakıma götürmek istemiyorum doğrusu. Belki de elimdeki derecelerden olacağım korkusu var. Siz ne tavsiye ederdiniz?
Dediğiniz gibi cihazı alalı daha uzun bir süre olmamış 4 ay kısa bir süre sayılabilir. Kullandığınız ortam acaba çok fazla toz alıyor mu? Eğer toz alıyorsa bu bilgisayarın içini etkileyebilir ve haliyle performans, sıcaklık gibi diğer şeyleri de etkiler.

Benim önerim termal ve normal bir bakım şart gibi duruyor.

Ben i5 12500H modelini alalı 10 ay oldu. Genelde bu derecelerde dolaşıyor. Fakat oyunda 92 dereceyi geçmiyor bilgisayar. (ek soğutmasız)

Ben de aynı cihazı Aralık'ta almıştım bende de durum aynı bu cihazda böyle kronik bir sorun mu var acaba?

Ben i5 12500H modelini alalı 10 ay oldu. Genelde bu derecelerde dolaşıyor. Fakat oyunda 92 dereceyi geçmiyor bilgisayar. (ek soğutmasız)
Bende de aynı model var 92 dereceyi geçmemeyi bırak oyuna girdiğim gibi 91 92 derece oluyor 100 dereceleri görüyor

Bende de aynı model var 92 dereceyi geçmemeyi bırak oyuna girdiğim gibi 91 92 derece oluyor 100 dereceleri görüyor
Sanırım soğutma mühendisliği bu kasa için yeterli değil. Yaz aylarındayız ve performans modunda oyun oynamaktan korkar oldum. En azından dengeli modda 92 dereceden yukarı çıkarmıyor. Biraz performanstan feragat edeceğiz bu aylarda. Yakında bir bakım söz konusu olabilir, fayda edebileceğini düşünüyorum. Eğer ki bakımın ardından ciddi değişiklikler olursa bu konu altından cevap olarak ileteceğim sonuçları.

Kanka bende de Acer Nitro 5 var. Çok ısınıyor. Daha yeni temizletip termal macunlarını değiştirttim ama ona rağmen hala çok ısınıyor. Bir Acer Nitro 5'in bu kadar ısınması normal yani kanka. Kısacası "Acer ISINMAYI SEVER"

Ya açıkcası bence elden ring cyberpunk falan tarzı oyunlar oynanmayacaksa cpu nun turbosu kapatılması da mantıklı ben turboyu kapattım god of war, rdr2 falan akıcı oynuyorum 75 85 derece arasında bir de fanları sessiz mod a aldım ses de yapmıyor fps de yetiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…