Acer Nitro 5 91 derece işlemci sıcaklığı normal mi?

ihaliloz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni aldığım Acer Nitro 5 AN515-45 modeli bilgisayarımda RDR 2 gibi ağır oyunlar oynarken işlemci sıcaklığı 90-91 derece, ekran kartı sıcaklığı ise 79-80 derece arası seyrediyor. Şu ana kadar bilgisayarımla Dying Light 2, BF1, BF5 ve RDR 2'yi deneyimleme şansım oldu hepsinde anlık takılma ve FPS düşmesi sorunlarıyla karşılaştım. Ne yaptıysam çözemedim. Sürücülerim güncel, bilgisayarı yüksek performans modunda kullanıyorum. Ayrıca RDR 2 oynarken kamerayı hızlıca çevirirken atla hızla koşarken FPS düşmesi gözükmese de anlık takılmalar hissediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistemim: Acer Nitro 5 AN515-45 Ryzen 5 5600h işlemci
RTX 3060 ekran kartı
16 GB RAM
Windows 10 Pro.

Muhtemelen sıcaklıktan dolayı işlemci MHz düşürüyor. Bu da ani FPS düşüşüne sebep olur. İşlemcinin turboyu kapatarak sıcaklığı düşürebilirsin. Bir de öyle dene. Nasıl olacağını yazayım. Denetim Masasında Güç Seçenekleri, Ekranın ne zaman kapatılacağını seçin. Gelişmiş güç ayarlarını değiştire giriyoruz. İşlemci güç yönetimindeki artıya tıklayarak En yüksek işlemci durumundaki artıya tıklıyoruz. Oradaki %100 ayarları değiştirerek %99 yapıyoruz. Uygula ve Tamam basıyoruz. Tekrar eski haline getirmek istersen 99'u 100 yapabilirsin.

Aynı model bende var, aynı sıcaklıkları alıyoruz ama ben throttle sorunu yaşamadım, 90 derece o kadar yüksek bir sıcaklık değil zaten?

O tam olarak turbo kapatmak olmuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha önce de denemiştim ama sonuç değişmedi maalesef. Görev yönetisinden MHz'i takip ediyorum düşmediğini gözlemliyorum bu arada.

Aynı model bende var, aynı sıcaklıkları alıyoruz ama ben throttle sorunu yaşamadım, 90 derece o kadar yüksek bir sıcaklık değil zaten?
Biraz daha araştırınca 90-91 derecenin normal olduğunu öğrendim. Sorunu bir türlü tespit edememek gerçekten can sıkıcı

Son düzenleme:
Bende de acer nitro 5 var alalı daha 1 ay bile olmadı, oyunlarda en az 90 derece sıcaklık görüyorum, turboyu kapatınca 10 derece falan düştü sıcaklıklarım ama bi forumda ki başka konulara ve youtube da ki test videolarına baktım millette 65 70 derece falan olunca sıcaklıklar tuhafıma gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…