Selam arkadaşlar, daha önce bilgisayar alacağım diye post atmıştım. 2 Haziran günü teknoloji mağazalarını gezdim. Aspire 7 alacaktım, onların bir daha gelmeyeceğini söylediler. Hepsiburada'ya baktım güvenmediğim için almadım. En iyisi teknoloji mağazası dedim en uygunu Teknosa'ydı. Gezdim baktım 4.500 ekran kartsız işlemcili laptoplar vardı. Garanti olsun diye ekran kartlı istedim, bütçeme uygun 4.300 TL Acer Nitro 5 an 515-42 vardı. Özellikleri:
- AMD Ryzen 5 2500 U
- RX 560X
- 8 GB RAM (1 2 HAFTAYA 16 YAPACAĞIM)
- 128 GB SSD
- 1 TB HDD
Baya uygun geldi daha önce çok araştırmadım direk aldım. SSD'de vardı da çok iyimiş baya avantajlı geldi. Eve geldim kullandım, pırıl pırıldı biraz inceleme okuyayım hiç araştırmadım dedim. Çoğu kişi Acer'in teknik servisinden mutsuzmuş falan. Acer'in ürünleri kötü falan diye duydum, ne kadar doğru bilmiyorum ama ben baya ünlü bir marka olduğunu bilerek aldım. Araştırmadan alınca içime şüphe düştü laptopu aldıktan 10 gün sonra dizi izlerken birden ses dondu, mavi ekran verdi, 10 günlük bilgisayar olunca baya şaşırdım ama sanırım o benim suçumdu çünkü şarj %10du, en iyi performansaydı, bilgisayar 2 gündür açıktı. Isınmıştı, öyle olduğu için boşver dedim ama 2. Ye mavi ekran verince baya şaşırdım. Şimdi 20 gündür hiçbir sıkıntısı yok ama dediğim gibi araştırmadan aldığım için içime baya sıkıntı çöktü. İnternette bu mavi ekran hatasını çok alan varmış bazıları eski Nitro serisi, bazıları yeni seride hata almıştı başka da bir şikayet yoktu teknik servis dışında. YouTube'da da alınmaz demiş bir yabancı kanal, fiyat performans oynattığı oyunlar umrumda değil arkadaşlar zaten dizi izlemek için aldım ama bu bilgisayarın beni 4 5 yıl idare edemeyeceğinden baya tırsıyorum. Aranızda Acer Nitro kullanan varsa tecrübelerini anlatabilir mi? Almakla hata mı ettim sizce?