Acer Nitro 5 AN515-43 anlık FPS düşmesi

Daha fazla  
Özelliklerini aşağıda belirttiğim Acer Nitro 5 model laptop ile oyun oynarken videoda göründüğü gibi FPS droplar oluyor. Bu FPS droplar sadece belli başlı oyunlarda değil, denediğim tüm oyunlarda ( GTA 5, Forza 4, Forza 5, Valorant, League of Legends, Rocket League, RDR2 vs.) Oluyor. Bu sorunu çözmek için denediğim yöntemlerden birkaçı.
1- Güç seçeneklerinden performansa almak.
2- Gelişmiş güç yönetimi> işlemci güç yönetiminden Turbo Boost devre dışı bırakmak (devre dışı bırakmanın bir etkisi olmadığı için tekrar eski haline getirdim)
3- 8 GB olan RAM'i 16 GB'a yükseltmek.
4- Daha hızlı ve daha yüksek kapasiteli bir SSD takmak.
5- Bütün driverlar ve BIOS güncel.
6- Thermal Grizzly Kryonaut termal macun ile macun değişimi.
7- Fanları temiz.
Ve daha aklıma gelmeyen niceleri.
Tüm denediğim şeylerden sonra hala düzelmeyen sorunumdan ötürü bu problemin darboğazdan dolayı oluştuğunu düşünmeye başlıyorum.
Ek olarak söylemek isterim ki laptopu aldığım ilk zamanlar böyle bir sorunla hiçbir zaman karşılaşmamıştım fakat 6 ay gibi bir süre geçtikten sonra bu sorun ortaya çıktı ve 1 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen hala aynı sorun ile uğraşıyorum.
Bu sorunu çözmemde yardımcı olabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim.
Laptop özellikleri:
AMD Ryzen 5 3550H.
NVIDIA GeForce GTX 1650.
Crucial 2x8GB Ballistix DDR4 3200MHz CL16 RAM.
Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, işlemciniz 99 derece oluyor. Üzerine sucuk atsan 10 saniyede mis gibi sucuk ekmek yaparsın. Sorun buradan kaynaklanıyor.
Düzeltme, videoyu tekrardan izledim ve fark ettim. 102 derecede çalışıyor işlemci.

1654280653483.png

Vallahi hocam, su bile 100 derecede kaynıyor. Dua edin 102 derecede işlemciniz buharlaşmıyor.

CPU throttling yapıyor yani sıcaklığı düşürmek için ani frekans düşürüyor. Turbo Boost'u kapatıp kullanabilirsiniz ama bu sefer de performansta biraz düşme olacaktır. Ayrıca notebook'un bakımlarını da yapın veya yaptırın Nitro serisinin bu kadar ısınmaması lazım.

Sorun işlemci sıcaklığından kaynaklı ve bence sıcaklığı düşürmek için işlemci turbo boost kapatma gibi işlemler yerine bakım yapmanız daha mantıklı.
Çünkü o sıcaklıklar normal değil kesinlikle, ya macunu güzel süremediniz ya da macunun performans iyi değil. Evet macunu biliyorum masaüstünde çok iyi iş yapıyor ama laptopta işler değişebiliyor.
Tavsiyem servise gönderme şansınız varsa gönderin onlar termal bakımını yapsınlar, yoksa başka bir macunla tekrar deneyin.

Eğer işlemciden kaynaklanıyorsa, buradaki mesajımdakileri yaparsan düzelmesi lazım. AN515-45 var bende de. Her formattan sonra bir kere yapıyorum bunu yoksa aşırı ısınıyor. Unity ile oyun yaparken bu ayarın olmadığı bir güç planına geçiyorum. (Tam performans için.)
Hem mesajınızda gösterdiğiniz yerden ayarı agresiften devre dışına aldım ve turbo boost kapattım. İkisini birlikte kapatıp denediğimde sıcaklık değerleri gayet güzel bir şekilde 84-96 arasında gidiyordu fakat yine aynı şeyi yapıp aşağıya eklediğim videoda olduğu gibi oldu.

CPU throttling yapıyor yani sıcaklığı düşürmek için ani frekans düşürüyor. Turbo Boost'u kapatıp kullanabilirsiniz ama bu sefer de performansta biraz düşme olacaktır. Ayrıca notebook'un bakımlarını da yapın veya yaptırın Nitro serisinin bu kadar ısınmaması lazım.
Turbo boost konusuna üstteki alıntıladığım mesajda cevap verdim. Bakım konusunda ise bakımlarını hem yaptım hem de yaptırdım defalarca. Bakım ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama işte klasik amd sıcaklığı sanırım.

Sorun işlemci sıcaklığından kaynaklı ve bence sıcaklığı düşürmek için işlemci turbo boost kapatma gibi işlemler yerine bakım yapmanız daha mantıklı.
Çünkü o sıcaklıklar normal değil kesinlikle, ya macunu güzel süremediniz ya da macunun performans iyi değil. Evet macunu biliyorum masaüstünde çok iyi iş yapıyor ama laptopta işler değişebiliyor.
Tavsiyem servise gönderme şansınız varsa gönderin onlar termal bakımını yapsınlar, yoksa başka bir macunla tekrar deneyin.
Macun konusunda ben de sizin gibi düşünüyordum ama macun bir kere değil defalarca değiştirildi. Neredeyse 8 ay içerisinde 4 defa macun değişikliği yapıldı. Sadece bir kere ben yaptım geri kalanında teknik servislerden yardım aldım.

Hocam, işlemciniz 99 derece oluyor. Üzerine sucuk atsan 10 saniyede mis gibi sucuk ekmek yaparsın. Sorun buradan kaynaklanıyor.
Düzeltme, videoyu tekrardan izledim ve fark ettim. 102 derecede çalışıyor işlemci.

Eki Görüntüle 1408241

Vallahi hocam, su bile 100 derecede kaynıyor. Dua edin 102 derecede işlemciniz buharlaşmıyor.
Artık sucuğun yanına başka şeyler de koymaya başlamam lazım sanırım hocam.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı