Merhaba arkadaşlar. Fiyatına göre avantajlı özelliklere sahip bu cihaz şu an yüksek talep görmektedir. Özellikle amazon.com.tr linkte satışta 25.499 TL fiyatı talebi arttırmaktadır. Ben de satın alanlar kervanına girdim. Cihaz bu çarşamba günü elimde olacak. Buradan sipariş verip de eline ulaşan ve bekleyen benim gibi arkadaşlara bir rehber sayılması için bu başlığı açtım. Cihazı aldığımızda neler yapmalıyız hangi yolları izlemeliyiz diye sıralı başlıklar ekleyeceğim. Burada kendi sorularımı eklediğim gibi başka arkadaşlardan da talep olursa ekleme yapabilirim. Çözümleri de filtreleyip, soruların altına ekleyeceğin. Forumda dağınık halde bulunan sorular da mevcut onları da derleyip toparlamak adına bunu yazdım. Sorularımın cevaplarını içeren linkler var ise paylaşımınıza talibim.
Sipariş edilen modeldeki özellikler;
Intel Core i5-12500H işlemci, 8 GB DDR5 RAM, 1TB SSD, 15.6 inç FHD 144Hz ekran,
NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB ekran kartı, FreeDOS.
1-) RAM arttırma.
Bu ürün 8 GB DDR5 RAM ile elime geçecek. Bunu minimum 16 GB olarak yükseltmek kaçınılmaz diyebiliriz. RAM yükseltmek garantiye bir zarar verir mi?
Kasayı açmamız gerek en nihayetinde. İlave edilecek ikinci bir 8 GB DDR5 RAM için hangi model tercih edilmeli. Sistem ile sağlıklı olarak çalışacak olan RAM hangisi.
Ürün elime ulaşmadığından değerlerini göremiyorum ve sitesinde de yok. Cihaz elinde olanlardan özellikle yardım beklemekteyim.
2-) FreeDOS olan cihaza temiz Windows kurulumu.
Öncelikle mevcutta Windows 10 kullanıcısıyım. Kullandığım programlarda vs. sorun yaşamıyorum ve memnunum. Windows 11 henüz ne durumda, hata verdiği programlar/oyunlar oluyor mu bir fikrim yok. Windows 11'e artık geçmeli miyim ve geçtiğime değer bir yanı var mı Windows 10'dan farklı olarak? Diyelim ki Windows 10 kurmaya karar verdir. Temiz kurulum için flash bellek hazırlamak için en sağlıklı dosyayı nereden almalıyım? Bunun ile ilgili bir yazı var mı forumda? Varsa link paylaşımınızı rica ederim.
3-) Güncellemeler.
Cihazın driverları için en güncellerini nerelerden edinirim? Windows güncellemelerine güvenebilir miyim yoksa kendim elle bulup da mı indireyim? BIOS güncellemesi vs yapmam gerekir mi?
Şimdilik bunlar. Kıymetli yardım ve fikirlerinize talibim.
Sipariş edilen modeldeki özellikler;
Intel Core i5-12500H işlemci, 8 GB DDR5 RAM, 1TB SSD, 15.6 inç FHD 144Hz ekran,
NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB ekran kartı, FreeDOS.
1-) RAM arttırma.
Bu ürün 8 GB DDR5 RAM ile elime geçecek. Bunu minimum 16 GB olarak yükseltmek kaçınılmaz diyebiliriz. RAM yükseltmek garantiye bir zarar verir mi?
Kasayı açmamız gerek en nihayetinde. İlave edilecek ikinci bir 8 GB DDR5 RAM için hangi model tercih edilmeli. Sistem ile sağlıklı olarak çalışacak olan RAM hangisi.
Ürün elime ulaşmadığından değerlerini göremiyorum ve sitesinde de yok. Cihaz elinde olanlardan özellikle yardım beklemekteyim.
2-) FreeDOS olan cihaza temiz Windows kurulumu.
Öncelikle mevcutta Windows 10 kullanıcısıyım. Kullandığım programlarda vs. sorun yaşamıyorum ve memnunum. Windows 11 henüz ne durumda, hata verdiği programlar/oyunlar oluyor mu bir fikrim yok. Windows 11'e artık geçmeli miyim ve geçtiğime değer bir yanı var mı Windows 10'dan farklı olarak? Diyelim ki Windows 10 kurmaya karar verdir. Temiz kurulum için flash bellek hazırlamak için en sağlıklı dosyayı nereden almalıyım? Bunun ile ilgili bir yazı var mı forumda? Varsa link paylaşımınızı rica ederim.
3-) Güncellemeler.
Cihazın driverları için en güncellerini nerelerden edinirim? Windows güncellemelerine güvenebilir miyim yoksa kendim elle bulup da mı indireyim? BIOS güncellemesi vs yapmam gerekir mi?
Şimdilik bunlar. Kıymetli yardım ve fikirlerinize talibim.
Son düzenleyen: Moderatör: