Acer Nitro 5 AN515-58-51b4 ısınıyor

Mnour3593

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-58-51B4 NH.QLZEY.002
Intel i5-12500H | Nvidia RTX 4050 6GB 140W | 2x8 DDR5 4800MHz | 512GB NVMe SSD
SteelSeries Prime Gaming Mouse | Logitech G435 Kablosuz Gaming Kulaklık & KZ ATE Copper Driver IEM Kulaklık
Meslek
Öğrenci
31 Mart 2024'te bu cihazı almıştım, birçok oyun (Cyberpunk 2077, Detroit: Become Human, Alan Wake 2..) Oynadım hiç ısınma sorunu yaşamadım. Fakat son zamanlarda yüksek işlemci kullanımı dahil olmak üzere ısı problemleri yaşamaya başladım. Laptop boştayken ve arkadaki tüm uygulamalar (ekrandakiler hariç) kapalı olmasına rağmen 80 dereceyi görüyor.

1726765623195.png

Rainbow Six Siege oynarken arkada açık bıraktım.

Oyunlara gelecek olursak FPS düşüşü ve donmalar dahil olmak üzere FPS sayacı 100+ olmasına rağmen oyun 20 FPS'miş gibi kasıyor (Fortnite festival modunda). Biraz yakından takip ettiğimde işlemci 92 dereceyi ne olursa olsun geçmiyor hangi fan hızında olursa olsun. Acer NitroSense yazılımının işlemci kullanım miktarını da fark ettim fakat ASUS'ta Armoury Crate yerine g-helper yazılım alternatifi olduğu gibi Acer için bir alternatifi bulamadığımdan kullanıyorum. Onun dışında SteelSeries Prime modeli mouse kullanıyorum 1000Hz desteğine rağmen 250Hz'te kullanıyorum. Ek olarak replika Xbox 360 oyun kolu da bağlı. Güç modunu normalde performansta kullanıyordum fakat bu sorun başladığından beri dengelide kullanıyorum, fark göremedim açıkçası.

Laptop özellikleri;
-Intel i5-12500H, 1x8 4800MHz CL40, RTX 4050 (140W)

Cihaz bakımı yaptınız mı yapmadıysanız bakımını yapmanızı tavsiye ederim fanlar tozla dolmuş termal macun kurumuş olabilir.

Cihaz bakımı yaptınız mı yapmadıysanız bakımını yapmanızı tavsiye ederim fanlar tozla dolmuş termal macun kurumuş olabilir.
Alalı 6 ay oldu cihaz bakım zamanı geldi mi? Bildiğim kadarıyla masaüstü bilgisayarlar kadar sık bakım gerektirmiyor bu laptoplar.

Alalı 6 ay oldu cihaz bakım zamanı geldi mi? Bildiğim kadarıyla masaüstü bilgisayarlar kadar sık bakım gerektirmiyor bu laptoplar.
Emin olun gerektiriyor kucağınızda tuttuğunuzda veya yatağın üstüne bile koysanız o toz nasıl emiliyor bi bilseniz bakım için garantiye yollayabilirsiniz monster bakım yapıyordu acer nasıldır bilmem ama eğer onlar bakım yapmazlar ise tanıdığınız güvendiğiniz bir bilgisayarcıya gidip termal macun değişimi yapıp fanları temizletebilirsiniz.

Düşük güç modunda işlemcinin yük kapasitesini sınırlandır. Sıcaklık düşer Nitro'ların çoğunda böyledir bir de soğutucu al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı