Acer Nitro 5 AN517-41 NH.QAQEY.001 16 GB RAM Yükseltme

Hocam bende ram takmak istiyorum dediğiniz gibi kargoya vermeye çekiniyorum ve üstüne minimum 10 gün bilgisayarsız kalacağım ilerde servise bir işimiz düşerse taktığımız rami çıkartıp göndersek kasanın açıldığını anlayabilirlermi güvenlik bandı vs. varmıydı.
Yoktu bende hocam. Anlarlarsa vida izinden anlarlar.

Ben bizzat Acer Predator laptopum için bigboy marka olan RAM'i aldım ve RAM'in etiketi 3200 MHz olmasına rağmen 2667 MHz frekansta çalıştı. İade ettim ve Kingston RAM tercih ettim, memnunum bir problem yok.

3200 MHz olmasına rağmen 2666'da çalışıyorsa mevcut Ramin'de 2666 olduğundan öyle çalışmıştır. Zaten laptopun 3200 MHz desteklemiyor mevcut RAM'in 2933 olsaydı oda 2933 MHz'de çalışacaktı.

Hocam bende RAM takmak istiyorum dediğiniz gibi kargoya vermeye çekiniyorum ve üstüne minimum 10 gün bilgisayarsız kalacağım ileride servise bir işimiz düşerse taktığımız RAM'i çıkartıp göndersek kasanın açıldığını anlayabilirler mi güvenlik bandı vs. var mıydı?

Selam Hocam,

Hayır herhangi bir koruma yoktu fakat ürünlerle ilgili Acer Care'de bilgi topluyorlarsa anlayabilirler ama çok endişelenilecek bir durum yok aslında bu tür cihazlar garanti süresince sorun çıkarmaz diye düşündüm kargo çok daha riskli geldi bana da ve laptopu açmanın en zor yanı bu kenarlarını ilk açtığımız yer orada dikkat edersin YouTube'da da videolar mevcut RAM takmak gerçekten de kolay 2.5" SSD'ye nazaran, bataryanın anakarttaki bağlantısını çıkarırsın işleme başlamadan önce onun dışında sorun çıkmaz umarım her şey gönlünce olur.

Selam Hocam,

Hayır herhangi bir koruma yoktu fakat ürünlerle ilgili Acer Care'de bilgi topluyorlarsa anlayabilirler ama çok endişelenilecek bir durum yok aslında bu tür cihazlar garanti süresince sorun çıkarmaz diye düşündüm kargo çok daha riskli geldi bana da ve laptopu açmanın en zor yanı bu kenarlarını ilk açtığımız yer orada dikkat edersin YouTube'da da videolar mevcut RAM takmak gerçekten de kolay 2.5" SSD'ye nazaran, bataryanın anakarttaki bağlantısını çıkarırsın işleme başlamadan önce onun dışında sorun çıkmaz umarım her şey gönlünce olur.
Ram'i kendim aldım güvendiğim bir bilgisayarcıya götürdüm durumu anlattım yaptı 10 dakikada.

Güncel ekler;

Eki Görüntüle 1558640Eki Görüntüle 1558641

Merhaba çok teşekkür ederim,

1 hafta oldu halledeli evet Kingston olanı tercih ettim CPU-Z'de Samsung çipli olarak görünüyor o da ekran görüntüsünde görüldüğü üzere, taktıktan sonra kontrol ettim testlerimi yaptım şimdilik sorun yok kullanıyorum ve kendim taktım çekindim açıkçası kargoyu benim seçtiğim bir kargo firmasına vermemi ve ücreti ödemeyeceklerini söylediler ben de teslim etmeye çekindim kargolarla çok sorun yaşadım zamanında ve hala daha yaşıyorum belki bana denk geliyor bilemedim, ama SSD'den memnun değilim linki;

Sen hangi modeli tercih ettin SSD olarak ve memnun musun? Ben performansından memnun değilim ya da laptoplarda normali mi böyle emin değilim çünkü masaüstünde Samsung EVO vardı gayet hızlıydı o yüzden aynı hissi alamayınca emin olamadım.
Hocam merhaba bende de aynı laptop'un 3070'lik olanı var ve ben de sizin aldığınız kingston ram'i almayı planlıyorum. O zamandan bu zamana hiç sorun yaşadınız mı? Hiç mavi ekran falan verdi mi?

Herkese merhaba,

Üye olmama vesile olan konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var, forumda benzer konular mevcut fakat ben endişe duyduğum için özel olarak bu ürüne açmak istedim malum RAM yükseltmek için ürünün garantiden çıkmaması adına sipariş edeceğim RAM ve SSD'yi takmaları için ürünlerle beraber servise göndereceğim bu da teknik servisten aldığım bilgiye göre an az 2 haftalık bir süreç demek.

Modelim tam olarak şu: Acer Nitro 5 AN517-41 NH.QAQEY.001 Ryzen 7 5800H 16 GB 512 GB SSD RTX3050TI 17.3" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

RAMExpert'e göre içindeki RAM şu: Amazon.com: 16GB DDR4 3200MHz PC4-25600 1.2V 2Rx8 260-Pin SODIMM Laptop RAM Memory Module M471A2K43EB1-CWE

CPU-Z Memory ve SPD;
Eki Görüntüle 1550205Eki Görüntüle 1550206

Şimdi sipariş kısmına gelelim;

Bu ürünü alsam olur mu: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07ZVHBSNG/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

Diğer konularda gördüğüm üzere Samsung çipleri kullandığı için bu model önerilmiş: Bigboy 16GB DDR4 3200MHz CL22 Notebook Rami - B32D4SC22/16G

Hangisini seçmeliyim?

Not: En son araştırmaktan bunalıp 2 adet söylemeye karar vermiştim Kingston olanı fakat kit halinde satılmayan RAM'ler aynı model olsa bile bazen sorun çıkma durumu oluyormuş diye okudum ve Kingston'da bunu yaşayanlar olmuş yabancılarda, şimdi hiç emin değilim konuya hakim değilim ve kafam daha da çok karıştı yardım rica ediyorum.

Merhaba dostum aynı bilgisayardan bende aldım. Şimdi 1 TB SSD ve 16 GB RAM taktırmak istiyorum. Benim merak ettiğim şu: Şimdi bir RAM almışsın ama bilgisayardaki RAM'in aynısı neden almadın? İkincisi önerebileceğin SSD ve RAM var mı? Güvenilir bilgisayarcı bulup bende taktıracağım.

Hocam merhaba bende de aynı laptopun 3070'lik olanı var ve ben de sizin aldığınız Kingston RAM'i almayı planlıyorum. O zamandan bu zamana hiç sorun yaşadınız mı? Hiç mavi ekran falan verdi mi?

Merhaba hocam geç cevap için kusura bakmayın forumu sık kullanmıyorum ve hayır hiç sorun yaşamadık üstelik bayağı performans artışı oldu malum Windows 11 ile beraber sistemler çok daha fazla RAM ister oldu ve Dual RAM tek kanal RAM'e göre çok daha verimli ve sorunsuz çalışıyor kesinlikle tavsiye ederim.

Merhaba dostum aynı bilgisayardan bende aldım. Şimdi 1 TB SSD ve 16 GB RAM taktırmak istiyorum. Benim merak ettiğim şu: Şimdi bir RAM almışsın ama bilgisayardaki RAM'in aynısı neden almadın? İkincisi önerebileceğin SSD ve RAM var mı? Güvenilir bilgisayarcı bulup bende taktıracağım.

Merhaba aynı RAM'i satın alamamıştım yurt dışında vardı ama Türkiye'ye kargosu yoktu fakat Kingston RAM uyumlu sorunsuz çalışıyor o yüzden o yönde tercih edebilirsin SSD olarak da Samsung gayet iyi. Laptopunuz hayırlı olsun gerçekten de güzel çalışıyor iyi günlerde kullanın.

Son düzenleme:
Merhaba hocam geç cevap için kusura bakmayın forumu sık kullanmıyorum ve hayır hiç sorun yaşamadık üstelik bayağı performans artışı oldu malum Windows 11 ile beraber sistemler çok daha fazla RAM ister oldu ve Dual RAM tek kanal RAM'e göre çok daha verimli ve sorunsuz çalışıyor kesinlikle tavsiye ederim.

Merhaba aynı RAM'i satın alamamıştım yurt dışında vardı ama Türkiye'ye kargosu yoktu fakat Kingston RAM uyumlu sorunsuz çalışıyor o yüzden o yönde tercih edebilirsin SSD olarak da Samsung gayet iyi. Laptopunuz hayırlı olsun gerçekten de güzel çalışıyor iyi günlerde kullanın.
Dostum bizim bilgisayar win 10 da daha iyi performans veriyor. Teknik servisi aradığımda öyle söylemişlerdi. Teşekkürler bilgi için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı